Eplesaft

ca. 2 liter 1 time
Eplesaft
Stemmer: (107 stemmer)

Ingredienser

  • 2 kg syrlige epler
  • 4 sitroner
  • 1 liter vann
  • 3 ts sitronsyre
  • 6 dl Dansukker Sukker per liter avrent saft

Skyll eplene, og del dem i mindre biter. Legg eplebitene i en kasserolle, og hell på vannet. La det småkoke under lokk i 20 minutter. Ha dem i et sileklede, og la det renne av i 30 minutter. Press saften ut av sitronene, og bland med eplesaften. Mål opp saften, og hell den tilbake i den rengjorte kasserollen. Kok opp. Tilsett sukker, 6 dl per liter saft, samt sitronsyre, og kok opp igjen. Skum godt av. Hell over på varme, grundig rengjorte flasker. Sett på lokk. Oppbevares kjølig. Tilsett konserveringsmiddel (Atamon) hvis du ikke har plass til saften i kjøleskap. Eplene kan også kokes i en saftkoker.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker