Eplesorbet med Calvados

6 porsjoner
Eplesorbet med Calvados
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

750 g skrelte epler der kjernehuset er fjernet
4 1/2 dl vann
skall og saft fra 1 sitron
2 dl Dansukker Sukker
1 eggehvite
2–3 ss calvados

Garnering
sjokoladebiter

Skjær eplene i båter og kok dem i 2 dl av vannet under lokk til de er myke. La dem stå til avkjøling. Bland eller sil dem. Tilsett sitronsaft og -skall.

Kok resten av vannet med sukkeret til det blir en tyktflytende lake. La den bli kald.

Bland laken med mosen og hell blandingen i en form som settes i frysen i ca. 3 timer. Massen skal bli halvfryst.

Visp eggehviten til et fast skum. Visp eggehviten, litt om gangen, i den halvfryste massen. Dekk massen til og sett den i frysen igjen. La stå i 2 timer.

Visp calvadosen inn i den fryste massen. Dekk til og sett i frysen igjen. La stå i minst 5 timer.

Ta ut og sett i kjøleskap 10 minutter før servering. Ta opp i porsjonsskåler og garner med en sjokoladebit.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker