Ingredienser
750 g skrelte epler der kjernehuset er fjernet
4 1/2 dl vann
skall og saft fra 1 sitron
2 dl Dansukker Sukker
1 eggehvite
2–3 ss calvados
Garnering
sjokoladebiter
Instruktioner
Skjær eplene i båter og kok dem i 2 dl av vannet under lokk til de er myke. La dem stå til avkjøling. Bland eller sil dem. Tilsett sitronsaft og -skall.
Kok resten av vannet med sukkeret til det blir en tyktflytende lake. La den bli kald.
Bland laken med mosen og hell blandingen i en form som settes i frysen i ca. 3 timer. Massen skal bli halvfryst.
Visp eggehviten til et fast skum. Visp eggehviten, litt om gangen, i den halvfryste massen. Dekk massen til og sett den i frysen igjen. La stå i 2 timer.
Visp calvadosen inn i den fryste massen. Dekk til og sett i frysen igjen. La stå i minst 5 timer.
Ta ut og sett i kjøleskap 10 minutter før servering. Ta opp i porsjonsskåler og garner med en sjokoladebit.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.