Epletaco

Lag dine egne epletacoer som rask og enkel dessert. Disse desserttacoene med eplesyltetøy og vaniljemascarpone er bare uimotståelig gode.

8 porsjoner

PT40M

40 minutter + syltetøy

Karakter (4 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Eplesyltetøy
3 epler, ca. 300 g
4 ss sitronsaft
Skallet av 1/2 sitron, gjerne usprøytet
1 dl Dansukker Syltesukker

Tortillalefser
1 dl Dansukker ØKO Sukker
2 ts kanel
6 stk. tortillalefser
50 g smør

Ostekrem
150 g mascarpone
3/4 dl Dansukker ØKO Melis
1 ts vaniljesukker
2 dl kremfløte

Instruktioner

Lag syltetøyet en dag i forveien. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær dem i mindre biter og ha dem i en kasserolle sammen med sitronsaft, sitronskall og syltesukker. Kok syltetøyet i 10 minutter. Hell over syltetøyet i et varmt, rent glass og oppbevar det kaldt.

Lag tortillalefsene en stund før servering. Trykk ut 3 rundinger fra hver tortillalefse. Bland sukker og kanel på en tallerken. Stek én lefse om gangen i rikelig med smør på en stekepanne til fargen har blitt gyllenbrun.

Løft lefsen av stekepannen og vend den direkte i sukker- og kanelblandingen. Brett til båter og legg mellom f.eks. et muffinsbrett som er snudd opp-ned.

Bland mascarpone, melis og vaniljesukker. Visp fløten og vend den inn i blandingen. Ta en tortillalefse, legg en klatt ostekrem i bunnen og deretter en klatt eplesylte.

Tips! Tortillalefsene kan også grilles. Dypp lefsene i smeltet smør etter at du har grillet dem, og dypp dem deretter i sukker- og kanelblandingen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!