Epletaco

Lag dine egne epletacoer som rask og enkel dessert. Disse desserttacoene med eplesyltetøy og vaniljemascarpone er bare uimotståelig gode.

8 porsjoner

40 minutter + syltetøy

Karakter (1 stk)

Ingredienser

Eplesyltetøy
3 epler, ca. 300 g
4 ss sitronsaft
Skallet av 1/2 sitron, gjerne usprøytet
1 dl Dansukker Syltesukker

Tortillalefser
1 dl Dansukker ØKO Sukker
2 ts kanel
6 stk. tortillalefser
50 g smør

Ostekrem
150 g mascarpone
3/4 dl Dansukker ØKO Melis
1 ts vaniljesukker
2 dl kremfløte

Instruktioner

Lag syltetøyet en dag i forveien. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær dem i mindre biter og ha dem i en kasserolle sammen med sitronsaft, sitronskall og syltesukker. Kok syltetøyet i 10 minutter. Hell over syltetøyet i et varmt, rent glass og oppbevar det kaldt.

Lag tortillalefsene en stund før servering. Trykk ut 3 rundinger fra hver tortillalefse. Bland sukker og kanel på en tallerken. Stek én lefse om gangen i rikelig med smør på en stekepanne til fargen har blitt gyllenbrun.

Løft lefsen av stekepannen og vend den direkte i sukker- og kanelblandingen. Brett til båter og legg mellom f.eks. et muffinsbrett som er snudd opp-ned.

Bland mascarpone, melis og vaniljesukker. Visp fløten og vend den inn i blandingen. Ta en tortillalefse, legg en klatt ostekrem i bunnen og deretter en klatt eplesylte.

Tips! Tortillalefsene kan også grilles. Dypp lefsene i smeltet smør etter at du har grillet dem, og dypp dem deretter i sukker- og kanelblandingen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.