Ingredienser
Eplesyltetøy
3 epler, ca. 300 g
4 ss sitronsaft
Skallet av 1/2 sitron, gjerne usprøytet
1 dl Dansukker Syltesukker
Tortillalefser
1 dl Dansukker ØKO Sukker
2 ts kanel
6 stk. tortillalefser
50 g smør
Ostekrem
150 g mascarpone
3/4 dl Dansukker ØKO Melis
1 ts vaniljesukker
2 dl kremfløte
Instruktioner
Lag syltetøyet en dag i forveien. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær dem i mindre biter og ha dem i en kasserolle sammen med sitronsaft, sitronskall og syltesukker. Kok syltetøyet i 10 minutter. Hell over syltetøyet i et varmt, rent glass og oppbevar det kaldt.
Lag tortillalefsene en stund før servering. Trykk ut 3 rundinger fra hver tortillalefse. Bland sukker og kanel på en tallerken. Stek én lefse om gangen i rikelig med smør på en stekepanne til fargen har blitt gyllenbrun.
Løft lefsen av stekepannen og vend den direkte i sukker- og kanelblandingen. Brett til båter og legg mellom f.eks. et muffinsbrett som er snudd opp-ned.
Bland mascarpone, melis og vaniljesukker. Visp fløten og vend den inn i blandingen. Ta en tortillalefse, legg en klatt ostekrem i bunnen og deretter en klatt eplesylte.
Tips! Tortillalefsene kan også grilles. Dypp lefsene i smeltet smør etter at du har grillet dem, og dypp dem deretter i sukker- og kanelblandingen.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.