Eplesyltetøy
Tortillalefser
Ostekrem
Lag syltetøyet en dag i forveien. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær dem i mindre biter og ha dem i en kasserolle sammen med sitronsaft, sitronskall og syltesukker. Kok syltetøyet i 10 minutter. Hell over syltetøyet i et varmt, rent glass og oppbevar det kaldt.
Lag tortillalefsene en stund før servering. Trykk ut 3 rundinger fra hver tortillalefse. Bland sukker og kanel på en tallerken. Stek én lefse om gangen i rikelig med smør på en stekepanne til fargen har blitt gyllenbrun.
Løft lefsen av stekepannen og vend den direkte i sukker- og kanelblandingen. Brett til båter og legg mellom f.eks. et muffinsbrett som er snudd opp-ned.
Bland mascarpone, melis og vaniljesukker. Visp fløten og vend den inn i blandingen. Ta en tortillalefse, legg en klatt ostekrem i bunnen og deretter en klatt eplesylte.
Tips! Tortillalefsene kan også grilles. Dypp lefsene i smeltet smør etter at du har grillet dem, og dypp dem deretter i sukker- og kanelblandingen.
Oppskriften er utarbeidet av