Epletaco - Oppskrifter

Epletaco

8 porsjoner 40 minutter + syltetøy
Lag dine egne epletacoer som rask og enkel dessert. Disse desserttacoene med eplesyltetøy og vaniljemascarpone er bare uimotståelig gode.
Epletaco
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Eplesyltetøy

    • 3 epler, ca. 300 g
    • 4 ss sitronsaft
    • Skallet av 1/2 sitron, gjerne usprøytet
    • 1 dl Dansukker Syltesukker

    Tortillalefser

    • 1 dl Dansukker ØKO Sukker
    • 2 ts kanel
    • 6 stk. tortillalefser
    • 50 g smør

    Ostekrem

    • 150 g mascarpone
    • 3/4 dl Dansukker ØKO Melis
    • 1 ts vaniljesukker
    • 2 dl kremfløte

    Lag syltetøyet en dag i forveien. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær dem i mindre biter og ha dem i en kasserolle sammen med sitronsaft, sitronskall og syltesukker. Kok syltetøyet i 10 minutter. Hell over syltetøyet i et varmt, rent glass og oppbevar det kaldt.

    Lag tortillalefsene en stund før servering. Trykk ut 3 rundinger fra hver tortillalefse. Bland sukker og kanel på en tallerken. Stek én lefse om gangen i rikelig med smør på en stekepanne til fargen har blitt gyllenbrun.

    Løft lefsen av stekepannen og vend den direkte i sukker- og kanelblandingen. Brett til båter og legg mellom f.eks. et muffinsbrett som er snudd opp-ned.

    Bland mascarpone, melis og vaniljesukker. Visp fløten og vend den inn i blandingen. Ta en tortillalefse, legg en klatt ostekrem i bunnen og deretter en klatt eplesylte.

    Tips! Tortillalefsene kan også grilles. Dypp lefsene i smeltet smør etter at du har grillet dem, og dypp dem deretter i sukker- og kanelblandingen.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;