Fastelavnsboller med ristede hasselnøtter

ca. 20 stk.

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

50 g ristede og hakkede hasselnøtter
25 g gjær
2 1/2 dl melk
2 knivsodd salt
1 dl Dansukker Sukker
1/2 egg (2 ss)
75 g smør, romtemperert
8 dl hvetemel (480 g)

Pensling
1 egg (vispet med litt vann og en knivsodd salt)

Fyll
Smuler fra bollene
100 g marsipan
100 g ristede og hakkede hasselnøtter
1/2 dl Dansukker Lys eller Mørk Sirup
2 ss kremfløte

Pynt
Ca. 4 dl kremfløte
Dansukker Melis

Instruktioner

Her har vi hasselnøtter både i deigen og fyllet. Begynn med å riste nøttene i ovnen, da blir smaken enda bedre.

1. Begynn med nøttene. Sett ovnen på 200 grader. Hell nøttene (til både deigen og fyllet) ut på et stekebrett med bakepapir. Rist dem midt i ovnen i 8–10 minutter. Ta brettet ut, og hell nøttene over på et kjøkkenhåndkle. Gni dem, slik at skallet faller av. Hakk halvparten av nøttene veldig fint. Resten males til fyllet.
2. Smuldre gjæren i en deigbolle, tilsett melken, og rør til gjæren har løst seg opp.
3. Tilsett salt, hakkede hasselnøtter, sukker, egg, smør i terninger og mel. Elt deigen godt i maskin til den slipper bollen, ca. 10 minutter. La deigen heve under plast i ca. 30 minutter.
4. Hell deigen ut på et melet bord. Form deigen til en pølse, og del den i to. Del hver del i 10 stykker à 50 g. Form dem til runde, jevne boller. Legg dem på stekebrett med bakepapir. La bollene heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 40 minutter. Sett ovnen på 225 grader.
5. Visp egget med salt og vann, og pensle bollene. Pensle to ganger hvis du vil ha en ekstra blank overflate. Stek midt i ovnen i 8 minutter. La bollene avkjøle på en rist under et kjøkkenhåndkle.
6. Ved servering: Kutt et lokk av på hver bolle. Skrap ut litt smuler av bollelokket med en gaffel. Bland med revet marsipan, malte ristede hasselnøtter, sirup og fløte. Fyll hullet i bollene med blandingen.
7. Visp kremfløten lett, og fordel eller sprøyt den over fyllet. Sett på lokket, og sikt melis over.

Tips!
Kjøp ferdigristede hasselnøtter.

Oppskrift Hembakningsrådet
Foto: Thomas Carlén

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbrakake med italiensk marengs

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Fløteis på pinne

Lag din egen is

Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffe og kake

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Sommerkake

Kaker til vårens feiringer

Vakre kaker til vårens fester! Ingen fest er komplett uten kake! Så hvorfor ikke servere en deilig hjemmelaget kreasjon til årets mest minneverdige begivenheter? Finn inspirasjon til din neste festkake hos oss.

Grillmarinade

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.