Fastelavnsboller med ristede hasselnøtter

ca. 20 stk.

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

50 g ristede og hakkede hasselnøtter
25 g gjær
2 1/2 dl melk
2 knivsodd salt
1 dl Dansukker Sukker
1/2 egg (2 ss)
75 g smør, romtemperert
8 dl hvetemel (480 g)

Pensling
1 egg (vispet med litt vann og en knivsodd salt)

Fyll
Smuler fra bollene
100 g marsipan
100 g ristede og hakkede hasselnøtter
1/2 dl Dansukker Lys eller Mørk Sirup
2 ss kremfløte

Pynt
Ca. 4 dl kremfløte
Dansukker Melis

Instruktioner

Her har vi hasselnøtter både i deigen og fyllet. Begynn med å riste nøttene i ovnen, da blir smaken enda bedre.

1. Begynn med nøttene. Sett ovnen på 200 grader. Hell nøttene (til både deigen og fyllet) ut på et stekebrett med bakepapir. Rist dem midt i ovnen i 8–10 minutter. Ta brettet ut, og hell nøttene over på et kjøkkenhåndkle. Gni dem, slik at skallet faller av. Hakk halvparten av nøttene veldig fint. Resten males til fyllet.
2. Smuldre gjæren i en deigbolle, tilsett melken, og rør til gjæren har løst seg opp.
3. Tilsett salt, hakkede hasselnøtter, sukker, egg, smør i terninger og mel. Elt deigen godt i maskin til den slipper bollen, ca. 10 minutter. La deigen heve under plast i ca. 30 minutter.
4. Hell deigen ut på et melet bord. Form deigen til en pølse, og del den i to. Del hver del i 10 stykker à 50 g. Form dem til runde, jevne boller. Legg dem på stekebrett med bakepapir. La bollene heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 40 minutter. Sett ovnen på 225 grader.
5. Visp egget med salt og vann, og pensle bollene. Pensle to ganger hvis du vil ha en ekstra blank overflate. Stek midt i ovnen i 8 minutter. La bollene avkjøle på en rist under et kjøkkenhåndkle.
6. Ved servering: Kutt et lokk av på hver bolle. Skrap ut litt smuler av bollelokket med en gaffel. Bland med revet marsipan, malte ristede hasselnøtter, sirup og fløte. Fyll hullet i bollene med blandingen.
7. Visp kremfløten lett, og fordel eller sprøyt den over fyllet. Sett på lokket, og sikt melis over.

Tips!
Kjøp ferdigristede hasselnøtter.

Oppskrift Hembakningsrådet
Foto: Thomas Carlén

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bak magisk julepynt

Bak magisk julepynt

Pynt treet med søte fristelser til glede for både store og små.

Myk sjokoladefudge

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Myk pepperkake med tyttebærsyltetøy

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Kokoslengde

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Vintersaga og Syrlig gløgg

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.

Brownie-blanding på fint glass

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.