Fastelavnsboller med ristede hasselnøtter - Oppskrifter

Fastelavnsboller med ristede hasselnøtter

ca. 20 stk.
Fastelavnsboller med ristede hasselnøtter
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 50 g ristede og hakkede hasselnøtter
  • 25 g gjær
  • 2 1/2 dl melk
  • 2 knivsodd salt
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 1/2 egg (2 ss)
  • 75 g smør, romtemperert
  • 8 dl hvetemel (480 g)

Pensling

  • 1 egg (vispet med litt vann og en knivsodd salt)

Fyll

  • Smuler fra bollene
  • 100 g marsipan
  • 100 g ristede og hakkede hasselnøtter
  • 1/2 dl Dansukker Lys eller Mørk Sirup
  • 2 ss kremfløte

Pynt

  • Ca. 4 dl kremfløte
  • Dansukker Melis

Her har vi hasselnøtter både i deigen og fyllet. Begynn med å riste nøttene i ovnen, da blir smaken enda bedre.

1. Begynn med nøttene. Sett ovnen på 200 grader. Hell nøttene (til både deigen og fyllet) ut på et stekebrett med bakepapir. Rist dem midt i ovnen i 8–10 minutter. Ta brettet ut, og hell nøttene over på et kjøkkenhåndkle. Gni dem, slik at skallet faller av. Hakk halvparten av nøttene veldig fint. Resten males til fyllet.
2. Smuldre gjæren i en deigbolle, tilsett melken, og rør til gjæren har løst seg opp.
3. Tilsett salt, hakkede hasselnøtter, sukker, egg, smør i terninger og mel. Elt deigen godt i maskin til den slipper bollen, ca. 10 minutter. La deigen heve under plast i ca. 30 minutter.
4. Hell deigen ut på et melet bord. Form deigen til en pølse, og del den i to. Del hver del i 10 stykker à 50 g. Form dem til runde, jevne boller. Legg dem på stekebrett med bakepapir. La bollene heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 40 minutter. Sett ovnen på 225 grader.
5. Visp egget med salt og vann, og pensle bollene. Pensle to ganger hvis du vil ha en ekstra blank overflate. Stek midt i ovnen i 8 minutter. La bollene avkjøle på en rist under et kjøkkenhåndkle.
6. Ved servering: Kutt et lokk av på hver bolle. Skrap ut litt smuler av bollelokket med en gaffel. Bland med revet marsipan, malte ristede hasselnøtter, sirup og fløte. Fyll hullet i bollene med blandingen.
7. Visp kremfløten lett, og fordel eller sprøyt den over fyllet. Sett på lokket, og sikt melis over.

Tips!
Kjøp ferdigristede hasselnøtter.

Oppskrift Hembakningsrådet
Foto: Thomas Carlén


;