Safranboller i langpanne

Karakter (0 stk)

Ingredienser

150 g smør eller margarin
5 dl matfløte
50 gjær for søte deiger
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl Dansukker Sukker
1 ts salt
1 beger kesam
1 g safran
2 egg
ca. 18 dl hvetemel

Fyll
100 g smør eller margarin
150 g mandelmasse
100 g rosiner
2 dl finhakkede mandler

Pensling
sammenvispet egg

Pynt
Dansukker Perlesukker
mandelspon

Langpanne 30 x 40 cm
Bakepapir

Instruktioner

Smelt matfettet i en kasserolle. Tilsett fløten og varm opp til fingervarmt (ca 37 °C).

Smuldre gjæren i en bolle. Hell over de flytende ingrediensene og rør til gjæren er oppløst. Tilsett sirup, sukker, salt, kesam, safran og egg. Bland i melet, litt om gangen, til deigen slipper bollen. Arbeid deigen blank og smidig. La heve under klede i ca. 30 minutter.

Kle langpannen med bakepapir. Riv mandelmassen.

Legg deigen på melet bakebord og arbeid den smidig. Del deigen i 2 emner som kjevles ut på melet bakebord til rektangulære leiver. Bred et tynt lag smør/margarin på leivene. Strø over den revne mandelmassen, rosinene og mandlene. Rull sammen. Skjær rullene i biter som settes i langpannen.* La heve under klede i ca. 30 minutter. Pensle med egg og strø over perlesukker og mandelspon. Stekes i nedre delen av ovnen ved 200 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist under klede.

* i stedet for en stor langpanne kan bollene legges i flere mindre former.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?