Safranboller med kokos

40 boller

Karakter (0 st)

Ingredienser

50 gjær for søte deiger
100 g smør eller margarin
5 dl melk
1 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 g safran
2 krm salt
12-13 dl hvetemel

Fyll
100 g smør eller margarin
1 1/2 dl kokosflak
1 dl Dansukker Brun Farin

Pensling
egg

Pynt
Dansukker Melis
Folie- eller papirformer

Instruktioner

Smuldre gjæren i en skål. Smelt matfettet i en kasserolle. Tilsett melken og varm til ca. 35 °C. Hell de flytende ingrediensene over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Tilsett sukker, sirup, safran og salt. Arbeid inn hvetemelet til deigen slipper bollen. La heve under klede i 20-30 minutter. Bland sammen ingrediensene til fyllet. Still formene på plater. Ha deig over i formene. Pensle med sammenvispet egg. Stikk et hull i hver bolle med en finger og ha en klatt fyll i hullet. La heve i 20 minutter på et trekkfritt sted. Stekes midt i ovnen ved 250 °C i ca. 8 minutter. Avkjøl på rist. Sikt over litt melis før servering.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader?

Juledesserter

Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Julens beste oppskrifter

Tiden rundt jul er vel den koseligste tiden på året. Her finner du julens bakverk, godteri, pynt, drikker, mat og desserter.