Safranboller med kokos

40 boller

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

50 gjær for søte deiger
100 g smør eller margarin
5 dl melk
1 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 g safran
2 krm salt
12-13 dl hvetemel

Fyll
100 g smør eller margarin
1 1/2 dl kokosflak
1 dl Dansukker Brun Farin

Pensling
egg

Pynt
Dansukker Melis
Folie- eller papirformer

Instruktioner

Smuldre gjæren i en skål. Smelt matfettet i en kasserolle. Tilsett melken og varm til ca. 35 °C. Hell de flytende ingrediensene over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Tilsett sukker, sirup, safran og salt. Arbeid inn hvetemelet til deigen slipper bollen. La heve under klede i 20-30 minutter. Bland sammen ingrediensene til fyllet. Still formene på plater. Ha deig over i formene. Pensle med sammenvispet egg. Stikk et hull i hver bolle med en finger og ha en klatt fyll i hullet. La heve i 20 minutter på et trekkfritt sted. Stekes midt i ovnen ved 250 °C i ca. 8 minutter. Avkjøl på rist. Sikt over litt melis før servering.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.