Smørboller

Nydelige luftige boller fylt med smør og sukker. Pensle med smeltet smør og dypp i sukker. En skikkelig godbit på stuebordet.

ca. 30 stk.

PT1H

ca. 2 timer

Karakter (44 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

50 g gjær
2 dl melk
200 g smør, romtemperert
1 dl Dansukker Sukker
3 egg
10–11 dl hvetemel 
1 krm salt 

Fyll 
150 g smør, romtemperert
1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Demerarasukker
2 ts vaniljesukker 

Pynt 
smelt smøret
Dansukker Sukker

Instruktioner

Smuldre gjæren i en deigbolle. Varm melk til den er fingervarm og hell over gjæren, rør til gjæren oppløses. 

Tilsett smør, sukker, egg og nesten alt melet. Bland sammen til en blank og smidig deig. Tilsett salt og ekstra mel om nødvendig. Kna deigen til den slipper bollen. La heve under bakeklede i 30 minutter.

Bland sammen ingrediensene til fyllet.

Del deigen i ca. 30 like store deler. Form runde boller. Lag en fordypning og fyll gropen med fyll. Knip bollen sammen for å få den til å se hel ut. Legg bollene med skjøten vendt ned i bolleformer. La bollene heve under klede i 30 minutter.

Sett ovnen på 225°C, over- og undervarme.

Stek midt i ovnen i ca. 8–10 minutter eller til de har fått en pen brunfarge og føles tørre. Avkjøl litt, pensle med smeltet smør og vend i melis.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.