Smørboller

Nydelige luftige boller fylt med smør og sukker. Pensle med smeltet smør og dypp i sukker. En skikkelig godbit på stuebordet.

ca. 30 stk.

ca. 2 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

50 g gjær
2 dl melk
200 g smør, romtemperert
1 dl Dansukker Sukker
3 egg
10–11 dl hvetemel 
1 krm salt 

Fyll 
150 g smør, romtemperert
1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Demerarasukker
2 ts vaniljesukker 

Pynt 
smelt smøret
Dansukker Sukker

Instruktioner

Smuldre gjæren i en deigbolle. Varm melk til den er fingervarm og hell over gjæren, rør til gjæren oppløses. 

Tilsett smør, sukker, egg og nesten alt melet. Bland sammen til en blank og smidig deig. Tilsett salt og ekstra mel om nødvendig. Kna deigen til den slipper bollen. La heve under bakeklede i 30 minutter.

Bland sammen ingrediensene til fyllet.

Del deigen i ca. 30 like store deler. Form runde boller. Lag en fordypning og fyll gropen med fyll. Knip bollen sammen for å få den til å se hel ut. Legg bollene med skjøten vendt ned i bolleformer. La bollene heve under klede i 30 minutter.

Sett ovnen på 225°C, over- og undervarme.

Stek midt i ovnen i ca. 8–10 minutter eller til de har fått en pen brunfarge og føles tørre. Avkjøl litt, pensle med smeltet smør og vend i melis.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?