Ingredienser
50 g gjær
2 dl melk
200 g smør, romtemperert
1 dl Dansukker Sukker
3 egg
10–11 dl hvetemel
1 krm salt
Fyll
150 g smør, romtemperert
1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Demerarasukker
2 ts vaniljesukker
Pynt
smelt smøret
Dansukker Sukker
Instruktioner
Smuldre gjæren i en deigbolle. Varm melk til den er fingervarm og hell over gjæren, rør til gjæren oppløses.
Tilsett smør, sukker, egg og nesten alt melet. Bland sammen til en blank og smidig deig. Tilsett salt og ekstra mel om nødvendig. Kna deigen til den slipper bollen. La heve under bakeklede i 30 minutter.
Bland sammen ingrediensene til fyllet.
Del deigen i ca. 30 like store deler. Form runde boller. Lag en fordypning og fyll gropen med fyll. Knip bollen sammen for å få den til å se hel ut. Legg bollene med skjøten vendt ned i bolleformer. La bollene heve under klede i 30 minutter.
Sett ovnen på 225°C, over- og undervarme.
Stek midt i ovnen i ca. 8–10 minutter eller til de har fått en pen brunfarge og føles tørre. Avkjøl litt, pensle med smeltet smør og vend i melis.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.