Kanelsnurrer med svensk perlesukker

Store og luftige kanelsnurrer med svensk perlesukker - perfekt til helgen! Det beste resultatet får du om du bruker en kjøkkenmaskin med eltekrok til å lage disse bollene.
- Oppskrift Thea Bolstad

16 stk

Karakter (99 stk)

Ingredienser

3 dl melk
50 g gjær / 1 pose tørrgjær
550g hvetemel
75 g sukker fra Dansukker
1 ts salt
2 egg
75 g smør i terninger
1 egg til pensling
Svensk perlesukker fra Dansukker til pynt

Fyll:
100 g smør, romtemperatur
3 ts kanel
3 ss sukker fra Dansukker

Instruktioner

Begynn med å lage deigen:
Varm melken til 37 grader og rør ut gjæren i melken. Ha i bakebollen til kjøkkenmaskinen og rør inn sukker og mel. Tilsett deretter eggene og rør godt inn. Ha i smøret i terninger og elt i maskinen til smøret har blandet seg helt inn i deigen. Kjør maskinen på høy hastighet til deigen blir fastere og slipper taket fra sidene i bollen.
Dekk bollen til med et kjøkkenhåndkle og la den stå til heving i ca. 1 time.

Mens deigen hever kan du lage fyllet:
Rør sammen romtemperert smør med kanel og sukker. Dersom du har glemt å sette ut smøret, kan det myknes opp på lav varme i mikrobølgeovnen.

Når deigen er ferdig hevet, kjevl den ut til et stort rektangel og smør fyllet utover halve.

Brett deretter den usmurte delen over den smurte, slik at de ligger oppå hverandre som på bildet. Skjær deretter i 16 cirka like store deler.

Deretter skal det snurres som på bildene:
1.    Ta en en og del nesten hele i to igjen, bortsett fra 2 cm på toppen.
2.    Tvinn de to delene rundt hverandre og snurr tilslutt hele litt til.
3.    Begynn i enden og rull sammen til en bolle.
4.    Ferdig kanelsnurr med enden gjemt på undersiden

Legg de ferdigsnurrede bollene på et stekebrett med bakepapir og etterhev under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter.

Pensle deretter med sammenvispet egg og strø deretter det svenske perlesukkeret på toppen av bollene.

Stek midt i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter til de er gjennomstekte og har fått en fin farge på toppen.

Avkjøl på rist. Jeg liker de aller best når de er halvveis avkjølt rett fra ovnen.

Bollene kan også fint fryses ned når de er avkjølte. Da holder de seg ferske og fine i fryseren. Tine dem på kjøkkenbenken, i ovnen eller mikroen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.