Ingredienser
3 dl melk
50 g gjær / 1 pose tørrgjær
550g hvetemel
75 g sukker fra Dansukker
1 ts salt
2 egg
75 g smør i terninger
1 egg til pensling
Svensk perlesukker fra Dansukker til pynt
Fyll:
100 g smør, romtemperatur
3 ts kanel
3 ss sukker fra Dansukker
Instruktioner
Begynn med å lage deigen:
Varm melken til 37 grader og rør ut gjæren i melken. Ha i bakebollen til kjøkkenmaskinen og rør inn sukker og mel. Tilsett deretter eggene og rør godt inn. Ha i smøret i terninger og elt i maskinen til smøret har blandet seg helt inn i deigen. Kjør maskinen på høy hastighet til deigen blir fastere og slipper taket fra sidene i bollen.
Dekk bollen til med et kjøkkenhåndkle og la den stå til heving i ca. 1 time.
Mens deigen hever kan du lage fyllet:
Rør sammen romtemperert smør med kanel og sukker. Dersom du har glemt å sette ut smøret, kan det myknes opp på lav varme i mikrobølgeovnen.
Når deigen er ferdig hevet, kjevl den ut til et stort rektangel og smør fyllet utover halve.
Brett deretter den usmurte delen over den smurte, slik at de ligger oppå hverandre som på bildet. Skjær deretter i 16 cirka like store deler.
Deretter skal det snurres som på bildene:
1. Ta en en og del nesten hele i to igjen, bortsett fra 2 cm på toppen.
2. Tvinn de to delene rundt hverandre og snurr tilslutt hele litt til.
3. Begynn i enden og rull sammen til en bolle.
4. Ferdig kanelsnurr med enden gjemt på undersiden
Legg de ferdigsnurrede bollene på et stekebrett med bakepapir og etterhev under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter.
Pensle deretter med sammenvispet egg og strø deretter det svenske perlesukkeret på toppen av bollene.
Stek midt i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter til de er gjennomstekte og har fått en fin farge på toppen.
Avkjøl på rist. Jeg liker de aller best når de er halvveis avkjølt rett fra ovnen.
Bollene kan også fint fryses ned når de er avkjølte. Da holder de seg ferske og fine i fryseren. Tine dem på kjøkkenbenken, i ovnen eller mikroen.
- Oppskrift Thea Bolstad - www.mylittlekitchen.no
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Bakst med eple og pære
Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.
Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning.
Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.
Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.
Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.
Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.