Kanelsnurrer med svensk perlesukker

Store og luftige kanelsnurrer med svensk perlesukker - perfekt til helgen! Det beste resultatet får du om du bruker en kjøkkenmaskin med eltekrok til å lage disse bollene.
- Oppskrift Thea Bolstad

16 stk

Karakter (137 stk)

Ingredienser

3 dl melk
50 g gjær / 1 pose tørrgjær
550g hvetemel
75 g sukker fra Dansukker
1 ts salt
2 egg
75 g smør i terninger
1 egg til pensling
Svensk perlesukker fra Dansukker til pynt

Fyll:
100 g smør, romtemperatur
3 ts kanel
3 ss sukker fra Dansukker

Instruktioner

Begynn med å lage deigen:
Varm melken til 37 grader og rør ut gjæren i melken. Ha i bakebollen til kjøkkenmaskinen og rør inn sukker og mel. Tilsett deretter eggene og rør godt inn. Ha i smøret i terninger og elt i maskinen til smøret har blandet seg helt inn i deigen. Kjør maskinen på høy hastighet til deigen blir fastere og slipper taket fra sidene i bollen.
Dekk bollen til med et kjøkkenhåndkle og la den stå til heving i ca. 1 time.

Mens deigen hever kan du lage fyllet:
Rør sammen romtemperert smør med kanel og sukker. Dersom du har glemt å sette ut smøret, kan det myknes opp på lav varme i mikrobølgeovnen.

Når deigen er ferdig hevet, kjevl den ut til et stort rektangel og smør fyllet utover halve.

Brett deretter den usmurte delen over den smurte, slik at de ligger oppå hverandre som på bildet. Skjær deretter i 16 cirka like store deler.

Deretter skal det snurres som på bildene:
1.    Ta en en og del nesten hele i to igjen, bortsett fra 2 cm på toppen.
2.    Tvinn de to delene rundt hverandre og snurr tilslutt hele litt til.
3.    Begynn i enden og rull sammen til en bolle.
4.    Ferdig kanelsnurr med enden gjemt på undersiden

Legg de ferdigsnurrede bollene på et stekebrett med bakepapir og etterhev under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter.

Pensle deretter med sammenvispet egg og strø deretter det svenske perlesukkeret på toppen av bollene.

Stek midt i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter til de er gjennomstekte og har fått en fin farge på toppen.

Avkjøl på rist. Jeg liker de aller best når de er halvveis avkjølt rett fra ovnen.

Bollene kan også fint fryses ned når de er avkjølte. Da holder de seg ferske og fine i fryseren. Tine dem på kjøkkenbenken, i ovnen eller mikroen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.