Safrangifler

32 gifler

PT1H

2 timer

Karakter (5 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

1 g (2 pk.) safran (ev. 2 ts gurkemeie, kun for å få farge)
1 ss Dansukker Sukker
50 g gjær
5 dl melk
150 g smør, romtemperert
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 ts salt
13–14 dl hvetemel

Fyll
150 g mandelmasse
100 g smør, romtemperert
1 ts vaniljesukker
50 g hvit sjokolade

Pynt
1 egg til pensling
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

Knus safranen med 1 ss sukker i en morter, og varm melken til 37 °C.

Smuldre gjæren i en bolle, og hell melken over.

Bland i smør, safran, sirup og salt. Tilsett nesten alt hvetemelet, og arbeid sammen til en smidig deig.

La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.

I mellomtiden forbereder du fyllet. Riv mandelmassen, og bland den med smør, vaniljesukker og hakket sjokolade.

Del deigen i fire biter, og kjevle ut til rektangler, ca. 0,5 cm tykke, på melet bakebord. Del rektanglene i åtte trekanter.

Legg på en klatt fyll på den brede enden av trekanten, og rull sammen fra den brede enden til den smale. Legg giflene med spissen ned på et brett med bakepapir. La heve under bakeklede i ca. 40 minutter. Sett ovnen på 225 °C.

Pensle med sammenvispet egg og strø på perlesukker.

Stekes midt i ovnen i 7–8 minutter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.