Safrangifler

32 gifler

PT1H

2 timer

Karakter (5 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

1 g (2 pk.) safran (ev. 2 ts gurkemeie, kun for å få farge)
1 ss Dansukker Sukker
50 g gjær
5 dl melk
150 g smør, romtemperert
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 ts salt
13–14 dl hvetemel

Fyll
150 g mandelmasse
100 g smør, romtemperert
1 ts vaniljesukker
50 g hvit sjokolade

Pynt
1 egg til pensling
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

Knus safranen med 1 ss sukker i en morter, og varm melken til 37 °C.

Smuldre gjæren i en bolle, og hell melken over.

Bland i smør, safran, sirup og salt. Tilsett nesten alt hvetemelet, og arbeid sammen til en smidig deig.

La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.

I mellomtiden forbereder du fyllet. Riv mandelmassen, og bland den med smør, vaniljesukker og hakket sjokolade.

Del deigen i fire biter, og kjevle ut til rektangler, ca. 0,5 cm tykke, på melet bakebord. Del rektanglene i åtte trekanter.

Legg på en klatt fyll på den brede enden av trekanten, og rull sammen fra den brede enden til den smale. Legg giflene med spissen ned på et brett med bakepapir. La heve under bakeklede i ca. 40 minutter. Sett ovnen på 225 °C.

Pensle med sammenvispet egg og strø på perlesukker.

Stekes midt i ovnen i 7–8 minutter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Tyttebærdrikk

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Plommegalette med mandelflak

Plommer i sesong

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommegaletten.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!