Fattigmenn

Fattigmenn er klassisk julebakst. Smaksett fattigmennene med konjak, sitron og hvorfor ikke litt kardemomme og dypp de friterte bakverkene i sukker.

35–40 stk

ca. 2 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

150 g smør, romtemperert
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
3 egg
1/2 dl kremfløte
1/2 ss konjakk, kan sløyfes
1 1/2 ts bakepulver
ca. 8 dl hvetemel
Revet skall av 1/2 sitron, gjerne økologisk

Smaksetting av deigen etter eget ønske
1/2 ts kardemomme

For tilberedning
kokosfett eller olje til fritering
Dansukker Økologisk Sukker

Instruktioner

Arbeide sammen smør og sukker og tilsett eggene ett om gangen, visp sammen. Bland i kremfløte og tilsett konjakk hvis du vil.

Tilsett bakepulver og nesten alt hvetemelet. Arbeid sammen til en smidig deig og tilsett mer hvetemel mot slutten hvis det trengs. Deigen skal ikke være helt fast, den setter seg i kjøleskapet. Tilsett sitronskall og kardemomme om du ønsker det.

La deigen hvile i kjøleskapet i ca. 1 time. Ta ut deigen og kjevle ut den tynt på et bakepapir med litt hvetemel. Bakepapiret gjør at du ikke trenger så mye hvetemel, noe som gir sprøere fattigmenn.

Skjær deigen i 7 x 3 cm biter. Lag et snitt midt i hver bit og ta den ene enden av deigen og vri den gjennom hullet som dannes av snittet.

Fritere fattigmennene gyllenbrune i kokosfett/olje, 180 °C i ca. 2 minutter på hver side. Lat dem dryppe av seg på en kjøkkenduk og strø over sukker på begge sider.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskens Rocky Road

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.