Ingredienser
150 g smør, romtemperert
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
3 egg
1/2 dl kremfløte
1/2 ss konjakk, kan sløyfes
1 1/2 ts bakepulver
ca. 8 dl hvetemel
Revet skall av 1/2 sitron, gjerne økologisk
Smaksetting av deigen etter eget ønske
1/2 ts kardemomme
For tilberedning
kokosfett eller olje til fritering
Dansukker Økologisk Sukker
Instruktioner
Arbeide sammen smør og sukker og tilsett eggene ett om gangen, visp sammen. Bland i kremfløte og tilsett konjakk hvis du vil.
Tilsett bakepulver og nesten alt hvetemelet. Arbeid sammen til en smidig deig og tilsett mer hvetemel mot slutten hvis det trengs. Deigen skal ikke være helt fast, den setter seg i kjøleskapet. Tilsett sitronskall og kardemomme om du ønsker det.
La deigen hvile i kjøleskapet i ca. 1 time. Ta ut deigen og kjevle ut den tynt på et bakepapir med litt hvetemel. Bakepapiret gjør at du ikke trenger så mye hvetemel, noe som gir sprøere fattigmenn.
Skjær deigen i 7 x 3 cm biter. Lag et snitt midt i hver bit og ta den ene enden av deigen og vri den gjennom hullet som dannes av snittet.
Fritere fattigmennene gyllenbrune i kokosfett/olje, 180 °C i ca. 2 minutter på hver side. Lat dem dryppe av seg på en kjøkkenduk og strø over sukker på begge sider.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.