Fattigmenn

Fattigmenn

35–40 stk ca. 2 timer
Fattigmenn er klassisk julebakst. Smaksett fattigmennene med konjak, sitron og hvorfor ikke litt kardemomme og dypp de friterte bakverkene i sukker.
Fattigmenn
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 150 g smør, romtemperert
  • 1 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
  • 3 egg
  • 1/2 dl kremfløte
  • 1/2 ss konjakk, kan sløyfes
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • ca. 8 dl hvetemel
  • Revet skall av 1/2 sitron, gjerne økologisk

Smaksetting av deigen etter eget ønske

  • 1/2 ts kardemomme

For tilberedning

  • kokosfett eller olje til fritering
  • Dansukker Økologisk Sukker

Arbeide sammen smør og sukker og tilsett eggene ett om gangen, visp sammen. Bland i kremfløte og tilsett konjakk hvis du vil.

Tilsett bakepulver og nesten alt hvetemelet. Arbeid sammen til en smidig deig og tilsett mer hvetemel mot slutten hvis det trengs. Deigen skal ikke være helt fast, den setter seg i kjøleskapet. Tilsett sitronskall og kardemomme om du ønsker det.

La deigen hvile i kjøleskapet i ca. 1 time. Ta ut deigen og kjevle ut den tynt på et bakepapir med litt hvetemel. Bakepapiret gjør at du ikke trenger så mye hvetemel, noe som gir sprøere fattigmenn.

Skjær deigen i 7 x 3 cm biter. Lag et snitt midt i hver bit og ta den ene enden av deigen og vri den gjennom hullet som dannes av snittet.

Fritere fattigmennene gyllenbrune i kokosfett/olje, 180 °C i ca. 2 minutter på hver side. Lat dem dryppe av seg på en kjøkkenduk og strø over sukker på begge sider.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;