Fersken på marsipanbunn med champagnesaus

8 porsjoner

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

150 g revet mandelmasse eller ekte marsipan
2 egg
100 g bløt nougat
4 ferskenhalvdeler

”Champagnesaus”
2 dl tørr musserende vin
2 ts maisenna stivelse
1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1+1 dl kremfløte
50 g smør

Pynt
150 g fryste bringebær
1/2 dl vann
1/2 dl Dansukker Sukker

Instruktioner

Visp mandelmasse og egg til en jevn masse i en mikser. Ha deigen over i 4 godt smurte porsjonsformer. Stek dem i ovnen på nederste rille i 175 °C i ca. 15 minutter.
Hvelv ut bunnene på et bakepapir. Fordel nougaten over de varme bunnene.
Bland sammen vin, maisenna, sukker, sirup og en desiliter kremfløte i en kjele og kok opp under omrøring. Tilsett smøret og rør om til det er smeltet. Avkjøl sausen. Visp den gjenværende kremfløten og vend den inn i når sausen er kald.

Bland bringebær, vann og sukker i en kjele. Kok opp og la den koke i et halvt minutt.
Legg en ferskenhalvdel på hver bunn som så settes på 4 asjetter. Pynt med bringebærsausen og server ”champagnesaus” til.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

Jordbærkake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Limepai med sjokolade og bringebærcurd

Himmelske søte bringebær

De søte og vidunderlige bringebærene er perfekte til bakverk og desserter, og de er nesten like populære hos oss som jordbær. Bringebær finnes både som hagebær og i vill utgave. Bruk bringebærene til alt fra hjemmelagde paier til bringebærcurd.

Sommerdrinker

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?