Festkake med sommersmak - Oppskrifter

Festkake med sommersmak

10 stk. ca. 2 timer + tid i kjøleskap og fryser
Denne festkaken har alle sommersmakene en kake behøver. Kombiner rabarbrasyltetøy med bringebærmousse og en fluffy marengssmørkrem, så imponerer du gjestene!
Festkake med sommersmak
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Rabarbrasyltetøy med hyll

    • 250 g rabarbra
    • 1 dl konsentrert hylleblomstsaft
    • 125 g Dansukker Syltesukker

    Mousse

    • ½ dl vann
    • 3 dl Dansukker Sukker
    • 4–5 (135 g) eggehviter
    • 5 gelatinark
    • 500 g bringebær (250 g puré)
    • 1 ½ dl kremfløte
    • 1 dl rømme

    Bunn

    • 4 egg
    • 2 dl Dansukker Finkornet Sukker
    • 1 ts bakepulver
    • 1 dl potetmel
    • 1 dl hvetemel

    Marengssmørkrem

    • 8 (220 g) eggehviter
    • 2 1/3 dl Dansukker Sukker
    • 340 g smør, romtemperert
    • 1 ts vaniljesukker

    Lag syltetøyet og moussen dagen før. Begynn med syltetøyet. Skyll rabarbraen og skjær den i skiver. Bland den med resten av ingrediensene en kasserolle. La koke i ca. 7–8 minutter. Skum godt av. Kjør eventuelt rabarbrasyltetøyet i mikser. Hell over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar kjølig.

    Lag moussen. Kok opp vann og sukker. Kok sukkerlaken til 121 °C.
    Visp eggehvitene på lav hastighet. Når sukkerlaken er 115 °C, visper du kraftigere. Still ned temperaturen, og hell i sukkerlaken i en tynn stråle mens du visper. Visp til den er avkjølt.

    Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Miks bringebærene, og sil ut kjernene. Varm litt av bringebærpureen i en kasserolle, og smelt gelatinen i pureen. Tilsett resten av pureen.

    La avkjøles og vend inn marengsen. Vend til slutt inn vispet krem og rømme. Hell nesten all røren i to silikonformer/kakeformer med diameter på 18 cm, og hell resten av moussen i silikonmatter med ulike former. Disse brukes som dekorasjon. La avkjøles over natten, og sett deretter i fryseren.

    Sett ovnen på 175 °C, og lag bunnene. Visp egg og sukker luftig i ca. 10 minutter. Sikt og vend inn de tørre ingrediensene. Bland forsiktig røren til den er jevn.

    Fordel røren i 2 smurte springformer/kakeringer med diameter på 18 cm. Stryk røren opp til kanten på formen med en skrape. Stek i nedre del av ovnen i 18–20 minutter. Ta ut bunnene, og la dem avkjøles litt før du vender dem opp-ned på et bakepapir. La avkjøles helt.

    Lag smørkremen. Varm eggehvite og sukker under visping til 65–70 °C i en rustfri bolle over vannbad eller til sukkerkrystallene er oppløst. Hell røren over i en kjøkkenmaskin, og visp den opp til en fast marengs. Visp til marengsen er avkjølt. Tilsett smøret i flere omganger, og visp i noen minutter til du får en blank smørkrem. Tilsett vaniljesukkeret, og rør. Fyll i en sprøytepose med rund spiss.

    Monter kaken. Del bunnene i to. Legg én bunn på et kakefat, stryk over syltetøy og fordel over én av moussene. Legg på neste bunn, sprøyt ut et lag med smørkrem og stryk utover. Legg på neste bunn og den andre moussen. Legg på den siste bunnen.

    Stryk et lag med smørkrem rundt kaken og la stå i kjøleskap i 20 minutter. Sprøyt deretter små topper rundt kaken og dra disse oppover med en liten palettkniv. Pynt med friske bær og moussen som ble til overs.

    Tips. La kaken stå litt i romtemperatur før servering. Den blir da saftigere og marengssmørkremen får en mykere konsistens.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;