Ingredienser
150 g Dansukker Sukker
150 g Dansukker Demerarasukker
100 g smør
2 dl kremfløte
3 ss Dansukekr Lys Sirup
1 ts kardemomme
1 ts havsalt
Instruktioner
Ha vanlig sukker (ikke det brune) i en kjele. Sett på middels varme til sukkeret har løst seg opp, ikke rør. La det småkoke til det har fått en brun farge. Ta kjelen av platen og rør inn demerarasukker, smør, fløte og sirup. Sett kjelen tilbake på plata og kok opp.
Nå skal blandingen koke til den når 120 grader, men har du ikke sukkertermometer så kan du gjøre kuleprøven for å se om karamellen er ferdig. Da har du iskaldt vann i et glass, drypp oppi litt av karamellen. Tøm ut vannet, og du skal nå kunne forme den til en kule. Hvis karamellen er for tynn til at du får til å lage en kule, så kok mer og prøv igjen om en liten stund. Dette kan ta alt fra 30-60 minutter.
Dekk en liten form med bakepapir og ha på litt olje. Hell karamellen oppi, dryss over kardemomme og havsalt, og sett kaldt. Når den er stiv kan den skjæres i terninger. Oppbevares kjølig.
- Oppskrift Lise Mari Stang-Jacobsen - Hverdagslykkelise
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Plommer i sesong
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommegaletten.

Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!