Fløtekarameller med kardemomme og havsalt

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

150 g Dansukker Sukker
150 g Dansukker Demerarasukker
100 g smør
2 dl kremfløte
3 ss Dansukekr Lys Sirup
1 ts kardemomme
1 ts havsalt

Instruktioner

Ha vanlig sukker (ikke det brune) i en kjele. Sett på middels varme til sukkeret har løst seg opp, ikke rør. La det småkoke til det har fått en brun farge. Ta kjelen av platen og rør inn demerarasukker, smør, fløte og sirup. Sett kjelen tilbake på plata og kok opp.
Nå skal blandingen koke til den når 120 grader, men har du ikke sukkertermometer så kan du gjøre kuleprøven for å se om karamellen er ferdig. Da har du iskaldt vann i et glass, drypp oppi litt av karamellen. Tøm ut vannet, og du skal nå kunne forme den til en kule. Hvis karamellen er for tynn til at du får til å lage en kule, så kok mer og prøv igjen om en liten stund. Dette kan ta alt fra 30-60 minutter.
Dekk en liten form med bakepapir og ha på litt olje. Hell karamellen oppi, dryss over kardemomme og havsalt, og sett kaldt. Når den er stiv kan den skjæres i terninger. Oppbevares kjølig.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

Jordbærkake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Limepai med sjokolade og bringebærcurd

Himmelske søte bringebær

De søte og vidunderlige bringebærene er perfekte til bakverk og desserter, og de er nesten like populære hos oss som jordbær. Bringebær finnes både som hagebær og i vill utgave. Bruk bringebærene til alt fra hjemmelagde paier til bringebærcurd.

Sommerdrinker

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?