Harde fløtekarameller

ca. 50 stk.

Karakter (123 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

2 dl kremfløte
2 dl Dansukker Lys Sirup
3 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
2 ss smør eller margarin
1/2 ts eddik

Instruktioner

Bland alt utenom smør og eddik i en tykkbunnet gryte. Kok opp.

La karamellen koke til massen endrer farge, ca. 45 min, eller til den er 140 °C. Kontroller om karamellen er ferdig ved av og til å dryppe litt av massen i en kopp med kaldt van. Når den stivner, er den klar.
Bland inn smøret og eddiken. Hell umiddelbart røren over på en oljet marmorplate eller et oljet bakebrett.

Når røren er lunken, tar du tak i massen og drar ut, tvinner og vikler den sammen igjen. Fortsett å dra, tvinne og vikle sammen. Jo mer du drar, desto finere blir resultatet.

Avslutt med å tvinne massen, og klipp passelig store biter. Pakk gjerne karamellene i cellofan eller folie.

Tips!
Hvis massen blir for hard når du drar i den, kan du ha den en kort stund i mikrobølgeovnen, slik at den blir håndterlig igjen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

Jordbærkake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Limepai med sjokolade og bringebærcurd

Himmelske søte bringebær

De søte og vidunderlige bringebærene er perfekte til bakverk og desserter, og de er nesten like populære hos oss som jordbær. Bringebær finnes både som hagebær og i vill utgave. Bruk bringebærene til alt fra hjemmelagde paier til bringebærcurd.

Sommerdrinker

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?