Focaccia med pærer og fiken

Hjemmebaket focaccia er helgens luftigste og beste brød!

ca. 20 stykker

1 time + 2 timer hevetid

Karakter (0 stk)

Ingredienser

25 g gjær
4 dl vann
1/2 dl olivenolje
3 ss Dansukker Lys Sirup
8–8 1/2 dl hvetemel
1 1/4 ts salt

Topping
1 pærer
2 fiken
2 kvister rosmarin
Olivenolje
Dansukker Lys Sirup
Flaksalt

Instruktioner

Smuldre gjæren i en deigbolle, tilsett vann og rør til gjæren har løst seg. Tilsett olivenolje, sirup og nesten alt hvetemelet. Arbeid deigen i ca. 5 minutter.

Tilsett salt og eventuelt mer hvetemel og fortsett å kna deigen i ca. 5 minutter. Deigen skal være ganske løs.

Pensle en bakeform på ca. 25 x 30 cm med olivenolje, og legg i deigen. Pensle oversiden med olivenolje og trykk deretter deigen forsiktig ut med hendene. Dekk over med plastfolie og la heve i 1 1/2–2 timer. Jo lengre deigen får heve seg, desto bedre og luftigere blir focacciaen.

Sett ovnen på 175 °C varmluft.

Skjær pærene i skiver og del fikenene på midten. Ta olje på fingrene og lag fordypninger i deigen. Pynt med pære, fiken og rosmarin. Sprinkle over olivenolje og sirup og strø over flaksalt.

Stek i nedre del av ovnen i 20–25 minutter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.