Focaccia med pærer og fiken

Hjemmebaket focaccia er helgens luftigste og beste brød!

ca. 20 stykker

1 time + 2 timer hevetid

Karakter (0 stk)

Ingredienser

25 g gjær
4 dl vann
1/2 dl olivenolje
3 ss Dansukker Lys Sirup
8–8 1/2 dl hvetemel
1 1/4 ts salt

Topping
1 pærer
2 fiken
2 kvister rosmarin
Olivenolje
Dansukker Lys Sirup
Flaksalt

Instruktioner

Smuldre gjæren i en deigbolle, tilsett vann og rør til gjæren har løst seg. Tilsett olivenolje, sirup og nesten alt hvetemelet. Arbeid deigen i ca. 5 minutter.

Tilsett salt og eventuelt mer hvetemel og fortsett å kna deigen i ca. 5 minutter. Deigen skal være ganske løs.

Pensle en bakeform på ca. 25 x 30 cm med olivenolje, og legg i deigen. Pensle oversiden med olivenolje og trykk deretter deigen forsiktig ut med hendene. Dekk over med plastfolie og la heve i 1 1/2–2 timer. Jo lengre deigen får heve seg, desto bedre og luftigere blir focacciaen.

Sett ovnen på 175 °C varmluft.

Skjær pærene i skiver og del fikenene på midten. Ta olje på fingrene og lag fordypninger i deigen. Pynt med pære, fiken og rosmarin. Sprinkle over olivenolje og sirup og strø over flaksalt.

Stek i nedre del av ovnen i 20–25 minutter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Syltede sommergrønnsaker

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Plommepai

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.