Ingredienser
25 g gjær
4 dl vann
1/2 dl olivenolje
3 ss Dansukker Lys Sirup
8–8 1/2 dl hvetemel
1 1/4 ts salt
Topping
1 pærer
2 fiken
2 kvister rosmarin
Olivenolje
Dansukker Lys Sirup
Flaksalt
Instruktioner
Smuldre gjæren i en deigbolle, tilsett vann og rør til gjæren har løst seg. Tilsett olivenolje, sirup og nesten alt hvetemelet. Arbeid deigen i ca. 5 minutter.
Tilsett salt og eventuelt mer hvetemel og fortsett å kna deigen i ca. 5 minutter. Deigen skal være ganske løs.
Pensle en bakeform på ca. 25 x 30 cm med olivenolje, og legg i deigen. Pensle oversiden med olivenolje og trykk deretter deigen forsiktig ut med hendene. Dekk over med plastfolie og la heve i 1 1/2–2 timer. Jo lengre deigen får heve seg, desto bedre og luftigere blir focacciaen.
Sett ovnen på 175 °C varmluft.
Skjær pærene i skiver og del fikenene på midten. Ta olje på fingrene og lag fordypninger i deigen. Pynt med pære, fiken og rosmarin. Sprinkle over olivenolje og sirup og strø over flaksalt.
Stek i nedre del av ovnen i 20–25 minutter.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.