Ingredienser
25 g gjær
1/2 dl olivenolje
2 ts salt
1 ss Dansukker Mørk Sirup
1/2-1 dl ferske urtekrydder f.eks. oregano, timian eller basilikum
2 1/2 dl durum hvetemel
6 dl hvetemel
Pensling og pynt
1/2 dl olivenolje1 revet hvitløkbåt
10 soltørkede tomater skåret i biter
15-18 svarte halve oliven
1/4 dl pinjekjerner
1 ss flaksalt
Instruktioner
Bruk helst kjøkkenmaskin, det er lang arbeidstid på brødet. Smuldre gjæren i bakebollen og hell på vannet og sirupen, rør til alt er oppløst. Tilsett melet og krydderet, og arbeid deigen på lav hastighet i 2-3 minutter. Oljen blandes i, og deigen arbeides i ytterligere 10 minutter. Tilsett saltet og arbeid deigen på høy hastighet til deigen slipper bollen, 5-8 minutter.
Pensle en langpanne med olivenolje, og legg i deigen. Pensle oversiden med olivenolje og dekker deretter til med plastfolie. La deigen heve i 2 timer. Hvelv deigen på melet bakebord, og skjær den i tre lengder som igjen skjæres i 5-6 like store emner. Løft over på en plate med bakepapir. Bland olivenolje og revet hvitløk. Lag fordypninger med fingrene i deigemnene, og pensle med oljen. Trykk ned to halve oliven og et par biter tomat i hver del. Strø over pinjekjerner og flaksalt. Sett inn platen i varm ovn, 250 °C, og sprut inn rikelig med vann ved hjelp av en sprutflaske. Stek i 8 minutter. Avkjøl på rist. Egner seg godt til frysing. Fryste brød varmes et par minutter i ovnen før servering.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Bak magisk julepynt
Pynt treet med søte fristelser til glede for både store og små.
Inviter til gløggparty
Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Ofte krever det heller ikke så mange forberedelser å skape en koselig stemning. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.
Julegodteri
Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.
Bak til advent
Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.
Julens beste pakke
De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.
Pepperkaker
Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.