Ingredienser
25 g gjær
1/2 dl olivenolje
2 ts salt
1 ss Dansukker Mørk Sirup
1/2-1 dl ferske urtekrydder f.eks. oregano, timian eller basilikum
2 1/2 dl durum hvetemel
6 dl hvetemel
Pensling og pynt
1/2 dl olivenolje1 revet hvitløkbåt
10 soltørkede tomater skåret i biter
15-18 svarte halve oliven
1/4 dl pinjekjerner
1 ss flaksalt
Instruktioner
Bruk helst kjøkkenmaskin, det er lang arbeidstid på brødet. Smuldre gjæren i bakebollen og hell på vannet og sirupen, rør til alt er oppløst. Tilsett melet og krydderet, og arbeid deigen på lav hastighet i 2-3 minutter. Oljen blandes i, og deigen arbeides i ytterligere 10 minutter. Tilsett saltet og arbeid deigen på høy hastighet til deigen slipper bollen, 5-8 minutter.
Pensle en langpanne med olivenolje, og legg i deigen. Pensle oversiden med olivenolje og dekker deretter til med plastfolie. La deigen heve i 2 timer. Hvelv deigen på melet bakebord, og skjær den i tre lengder som igjen skjæres i 5-6 like store emner. Løft over på en plate med bakepapir. Bland olivenolje og revet hvitløk. Lag fordypninger med fingrene i deigemnene, og pensle med oljen. Trykk ned to halve oliven og et par biter tomat i hver del. Strø over pinjekjerner og flaksalt. Sett inn platen i varm ovn, 250 °C, og sprut inn rikelig med vann ved hjelp av en sprutflaske. Stek i 8 minutter. Avkjøl på rist. Egner seg godt til frysing. Fryste brød varmes et par minutter i ovnen før servering.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Svarthyllen er fantastisk!
Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Herlige jordbærtider
Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Lag din egen is
Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker
By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?