Formkake med hylleblomstglasur

I denne oppskriften får formkaken en spennende vri med en herlig søt glasur av hyll. Formkaken med hylleblomstglasur er perfekt til selskaper og som ekstra luksus til søndagskaffen. Dekorer gjerne med spiselige blomster.

10 personer

PT55M

50 minutter

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

3 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
250 g mykt smør
3 egg
4 1/4 dl hvetemel
1 ts. bakepulver
Skallet av 1/2 sitron, økologisk
Smør og rasp til formkakeformen

Glasur
3 dl Dansukker Melis
1 ss. sitronsaft
1 ss. konsentrert hylleblomstsaft

Pynt
Spiselige blomster

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175°C.

Pisk sukker og smør i en skål til luftig konsistens. Tilsett ett egg om gangen under pisking.

Bland hvetemel og bakepulver sammen i en skål, og vend det i blandingen av sukker og smør. Riv i sitronskall.

Smør en formkakeform, ca. 1,5 liter, og dryss med rasp. Hell røren i formen, og stek nederst i ovnen i ca. 40 minutter.

Ta kaken ut av ovnen, og la den stå noen minutter. Sett kaken på en rist med bunnen opp for å få den ut av formen. Avkjøl kaken, og dekk den med et rent kjøkkenhåndkle.

Rør sammen ingrediensene til glasuren i en skål, og fordel den over kaken. Pynt med spiselige blomster.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.