Fransk nougat med peanøtter og pistasj

Fransk nougat er en av julens godbiter. Denne franske seige nougaten er laget med peanøtter og pistasj, noe som gir en herlig smak av søtt og salt.

ca. 35 stk.

ca. 1 time + 1 døgn

Karakter (0 stk)

Ingredienser

200 g peanøtter
100 g pistasjnøtter
210 g Dansukker Økologisk Sukker
250 g Dansukker Lys Sirup
120 g Dansukker Glykosesirup
85 g vann
2 eggehviter (75 g)

Instruktioner

Sett ovnen på 125 °C. Hakk nøttene og rist dem i ovnen i 20 minutter.

Bland sukker, sirup, glykosesirup og vann i en kasserolle. Kok kraftig uten lokk til 150 °C. Bruk termometer for å holde styr på temperaturen.

Mens sukkerlaken koker opp, visp eggehviten stiv. Når sukkerlaken har kokt opp til riktig temperatur, hell ned sukkerlaken i en tynn stråle mens du visper kraftig.

Fortsett å vispe til massen er tjukk og seig i ca. 10 minutter. Jo lengre visping,
desto seigere og fastere nougat. Bland i de ristede nøttene.

Hell opp røren i en lett oljet form med bakepapir, ca. 20 x 30 cm. Trykk ut nougaten jevnt i formen med lett oljede hender.

La nougaten stivne i romtemperatur over natten. Sikt over melis, og skjær den i småbiter. Oppbevar kakene i en boks med lokk, med matpapir mellom bitene.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?