Fransk nougat med peanøtter og pistasj

Fransk nougat med peanøtter og pistasj

ca. 35 stk. ca. 1 time + 1 døgn
Fransk nougat er en av julens godbiter. Denne franske seige nougaten er laget med peanøtter og pistasj, noe som gir en herlig smak av søtt og salt.
Fransk nougat med peanøtter og pistasj
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 200 g peanøtter
  • 100 g pistasjnøtter
  • 210 g Dansukker Økologisk Sukker
  • 250 g Dansukker Lys Sirup
  • 120 g Dansukker Glykosesirup
  • 85 g vann
  • 2 eggehviter (75 g)

Sett ovnen på 125 °C. Hakk nøttene og rist dem i ovnen i 20 minutter.

Bland sukker, sirup, glykosesirup og vann i en kasserolle. Kok kraftig uten lokk til 150 °C. Bruk termometer for å holde styr på temperaturen.

Mens sukkerlaken koker opp, visp eggehviten stiv. Når sukkerlaken har kokt opp til riktig temperatur, hell ned sukkerlaken i en tynn stråle mens du visper kraftig.

Fortsett å vispe til massen er tjukk og seig i ca. 10 minutter. Jo lengre visping,
desto seigere og fastere nougat. Bland i de ristede nøttene.

Hell opp røren i en lett oljet form med bakepapir, ca. 20 x 30 cm. Trykk ut nougaten jevnt i formen med lett oljede hender.

La nougaten stivne i romtemperatur over natten. Sikt over melis, og skjær den i småbiter. Oppbevar kakene i en boks med lokk, med matpapir mellom bitene.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;