Ingredienser
200 g peanøtter
100 g pistasjnøtter
210 g Dansukker Økologisk Sukker
250 g Dansukker Lys Sirup
120 g Dansukker Glykosesirup
85 g vann
2 eggehviter (75 g)
Instruktioner
Sett ovnen på 125 °C. Hakk nøttene og rist dem i ovnen i 20 minutter.
Bland sukker, sirup, glykosesirup og vann i en kasserolle. Kok kraftig uten lokk til 150 °C. Bruk termometer for å holde styr på temperaturen.
Mens sukkerlaken koker opp, visp eggehviten stiv. Når sukkerlaken har kokt opp til riktig temperatur, hell ned sukkerlaken i en tynn stråle mens du visper kraftig.
Fortsett å vispe til massen er tjukk og seig i ca. 10 minutter. Jo lengre visping,
desto seigere og fastere nougat. Bland i de ristede nøttene.
Hell opp røren i en lett oljet form med bakepapir, ca. 20 x 30 cm. Trykk ut nougaten jevnt i formen med lett oljede hender.
La nougaten stivne i romtemperatur over natten. Sikt over melis, og skjær den i småbiter. Oppbevar kakene i en boks med lokk, med matpapir mellom bitene.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Plommer i sesong
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommegaletten.

Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!