Sett ovnen på 125 °C. Hakk nøttene og rist dem i ovnen i 20 minutter.
Bland sukker, sirup, glykosesirup og vann i en kasserolle. Kok kraftig uten lokk til 150 °C. Bruk termometer for å holde styr på temperaturen.
Mens sukkerlaken koker opp, visp eggehviten stiv. Når sukkerlaken har kokt opp til riktig temperatur, hell ned sukkerlaken i en tynn stråle mens du visper kraftig.
Fortsett å vispe til massen er tjukk og seig i ca. 10 minutter. Jo lengre visping,
desto seigere og fastere nougat. Bland i de ristede nøttene.
Hell opp røren i en lett oljet form med bakepapir, ca. 20 x 30 cm. Trykk ut nougaten jevnt i formen med lett oljede hender.
La nougaten stivne i romtemperatur over natten. Sikt over melis, og skjær den i småbiter. Oppbevar kakene i en boks med lokk, med matpapir mellom bitene.
Oppskriften er utarbeidet av