Fransk nougat med peanøtter og pistasj

Fransk nougat er en av julens godbiter. Denne franske seige nougaten er laget med peanøtter og pistasj, noe som gir en herlig smak av søtt og salt.

ca. 35 stk.

ca. 1 time + 1 døgn

Karakter (5 stk)

Ingredienser

200 g peanøtter
100 g pistasjnøtter
210 g Dansukker Økologisk Sukker
250 g Dansukker Lys Sirup
120 g Dansukker Glykosesirup
85 g vann
2 eggehviter (75 g)

Instruktioner

Sett ovnen på 125 °C. Hakk nøttene og rist dem i ovnen i 20 minutter.

Bland sukker, sirup, glykosesirup og vann i en kasserolle. Kok kraftig uten lokk til 150 °C. Bruk termometer for å holde styr på temperaturen.

Mens sukkerlaken koker opp, visp eggehviten stiv. Når sukkerlaken har kokt opp til riktig temperatur, hell ned sukkerlaken i en tynn stråle mens du visper kraftig.

Fortsett å vispe til massen er tjukk og seig i ca. 10 minutter. Jo lengre visping,
desto seigere og fastere nougat. Bland i de ristede nøttene.

Hell opp røren i en lett oljet form med bakepapir, ca. 20 x 30 cm. Trykk ut nougaten jevnt i formen med lett oljede hender.

La nougaten stivne i romtemperatur over natten. Sikt over melis, og skjær den i småbiter. Oppbevar kakene i en boks med lokk, med matpapir mellom bitene.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.