Frisk sitrusis med kardemomme

Karakter (2 st)

Ingredienser

3 ss kardemommekapsler, gjerne grønne
2 usprøytede appelsiner
2 usprøytede klementiner
4 eggeplommer
1 dl Dansukker Finkornet Sukker
5 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Lys Sirup

Pynt
1 usprøytet appelsin
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl Dansukker Melis
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
1 dl kremfløte

Instruktioner

Trykk i stykker kardemommekapslene, og ta bort skallet. Riv skallet på sitrusfruktene, og press ut saften. Ha saften, skallet og kardemommen i en kasserolle, og kok inn til halvparten. Avkjøl. Visp eggeplommer og sukkeret lett og luftig. Kok opp fløten og sirupen. Hell den varme fløten i små skvetter ned i eggedosisen uten kraftig visping. Sil deretter inn den avkjølte saften. Kjør blandingen i en ismaskin, eller hell den i en form og sett den i fryseren i minst 5 timer. Rør om én gang i halvtimen. Skjær skallet av appelsinen, og strimle det fint. Kok det mykt i sirupen. Bland melis, kakao, vaniljesukker og fløte i en kasserolle, og kok opp. Legg is med skje i glass eller på asjetter, og pynt med appelsinskall og litt sjokoladesaus.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader?

Juledesserter

Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Julens beste oppskrifter

Tiden rundt jul er vel den koseligste tiden på året. Her finner du julens bakverk, godteri, pynt, drikker, mat og desserter.