8–12 svarthyllebærblomstklaser
2 1/2 dl hvetemel
1 ss Dansukker Sukker
1/2 ts salt
2 eggeplommer
2 eggehviter
3 dl vann
2 ss flytende margarin
olje til fritering
Til å dyppe i
Dansukker Sukker
Jordbærsaus
1/2 liter jordbær
2–3 ss Dansukker Melis
Begynn med sausen ved å mose jordbærene med en gaffel eller i en mikser. Tilsett melisen, og sett til side. Rist hyllebærblomstene, slik at eventuelt løse blomster faller av. Bland hvetemel, sukker og salt i en bolle. Visp inn vannet, litt om gangen. Visp røren glatt. Tilsett eggeplommene. Ha i margarin. Visp hvitene stive, og vend dem ned i røren. Dypp hyllebærblomstene i røren, og friter dem i 180 °C varm olje. Dypp de nyfriterte blomstene i sukker, og legg dem på asjetter. Server umiddelbart med jordbærsausen til.
Oppskriften er utarbeidet av