Friterte hyllebærblomster

4 porsjoner

Karakter (2 st)

Ingredienser

8–12 svarthyllebærblomstklaser

2 1/2 dl hvetemel
1 ss Dansukker Sukker
1/2 ts salt
2 eggeplommer
2 eggehviter
3 dl vann
2 ss flytende margarin
olje til fritering

Til å dyppe i
Dansukker Sukker

Jordbærsaus
1/2 liter jordbær
2–3 ss Dansukker Melis

Instruktioner

Begynn med sausen ved å mose jordbærene med en gaffel eller i en mikser. Tilsett melisen, og sett til side. Rist hyllebærblomstene, slik at eventuelt løse blomster faller av. Bland hvetemel, sukker og salt i en bolle. Visp inn vannet, litt om gangen. Visp røren glatt. Tilsett eggeplommene. Ha i margarin. Visp hvitene stive, og vend dem ned i røren. Dypp hyllebærblomstene i røren, og friter dem i 180 °C varm olje. Dypp de nyfriterte blomstene i sukker, og legg dem på asjetter. Server umiddelbart med jordbærsausen til.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader?

Juledesserter

Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Julens beste oppskrifter

Tiden rundt jul er vel den koseligste tiden på året. Her finner du julens bakverk, godteri, pynt, drikker, mat og desserter.