Friterte hyllebærblomster

4 porsjoner
Friterte hyllebærblomster
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

8–12 svarthyllebærblomstklaser

2 1/2 dl hvetemel
1 ss Dansukker Sukker
1/2 ts salt
2 eggeplommer
2 eggehviter
3 dl vann
2 ss flytende margarin
olje til fritering

Til å dyppe i
Dansukker Sukker

Jordbærsaus
1/2 liter jordbær
2–3 ss Dansukker Melis

Begynn med sausen ved å mose jordbærene med en gaffel eller i en mikser. Tilsett melisen, og sett til side. Rist hyllebærblomstene, slik at eventuelt løse blomster faller av. Bland hvetemel, sukker og salt i en bolle. Visp inn vannet, litt om gangen. Visp røren glatt. Tilsett eggeplommene. Ha i margarin. Visp hvitene stive, og vend dem ned i røren. Dypp hyllebærblomstene i røren, og friter dem i 180 °C varm olje. Dypp de nyfriterte blomstene i sukker, og legg dem på asjetter. Server umiddelbart med jordbærsausen til.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker