Pasjonsostekake med lemoncurd og nøttecrumble

En herlig dessert på pasjonsostekake, lemoncurd og nøttecrumble. En dessert som er perfekt å forberede dagen før.

6 glass

1 time + 2 timer i kjøleskap

Karakter (5 stk)

Ingredienser

Lemoncurd
1 dl friskpresset sitronsaft
1 eggeplomme
1 egg
2 1/2 dl Dansukker Syltesukker
80 g smør

Nøttecrumble
1/2 dl mandler
1/2 dl hasselnøtter
50 g smør
1/4 dl kokos
2 ss Dansukker Sukker
1 ss Dansukker Lys Sirup
1 dl hvetemel
1 klype salt

Pasjonsostekake
2 dl kremfløte
200 g kremost
1 dl Dansukker Melis
2 ss saft fra pasjonsfrukt

Pynt
sitronmelisse

 

Instruktioner

Start med curden slik at den får stå og tykne. Press saften ut av sitronene og bland eggeplomme, egg, syltesukker og sitronsaft i en tykkbunnet kasserolle. La småkoke i 3 minutter eller til konsistensen begynner å tykne. Visp hele tiden.

Tilsett smøret litt etter litt mens du visper. Ta kasserollen av varmen og sil curden. Hell den over på et varmt og rent glass. Oppbevares i kjøleskapet.

Fortsett med nøttecrumble. Sett ovnen på 175 °C varmluft.

Hakk nøttene og bland alle ingrediensene til en smuldrete deig. Spre den utover et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter, til fargen er gyllenbrun.

Gjør klar pasjonsostekaken. Bland fløte, kremost og melis i en bolle og visp til en fast røre. Vend inn saften fra pasjonsfrukten og visp litt til. Hell ostekakeblandingen i en sprøytepose og la den stå i kjøleskap i 1 time.

Komponer desserten. Hell lemoncurden i en sprøytepose med liten tupp. Sprøyt ut ostekaken som topper i 6 glass og sprøyt curden som små topper rundt ostekaken. Strø over nøttecrumble og pynt med sitronmelisse.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.