Pasjonsostekake med lemoncurd og nøttecrumble

En herlig dessert på pasjonsostekake, lemoncurd og nøttecrumble. En dessert som er perfekt å forberede dagen før.

6 glass

1 time + 2 timer i kjøleskap

Karakter (3 stk)

Ingredienser

Lemoncurd
1 dl friskpresset sitronsaft
1 eggeplomme
1 egg
2 1/2 dl Dansukker Syltesukker
80 g smør

Nøttecrumble
1/2 dl mandler
1/2 dl hasselnøtter
50 g smør
1/4 dl kokos
2 ss Dansukker Sukker
1 ss Dansukker Lys Sirup
1 dl hvetemel
1 klype salt

Pasjonsostekake
2 dl kremfløte
200 g kremost
1 dl Dansukker Melis
2 ss saft fra pasjonsfrukt

Pynt
sitronmelisse

 

Instruktioner

Start med curden slik at den får stå og tykne. Press saften ut av sitronene og bland eggeplomme, egg, syltesukker og sitronsaft i en tykkbunnet kasserolle. La småkoke i 3 minutter eller til konsistensen begynner å tykne. Visp hele tiden.

Tilsett smøret litt etter litt mens du visper. Ta kasserollen av varmen og sil curden. Hell den over på et varmt og rent glass. Oppbevares i kjøleskapet.

Fortsett med nøttecrumble. Sett ovnen på 175 °C varmluft.

Hakk nøttene og bland alle ingrediensene til en smuldrete deig. Spre den utover et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter, til fargen er gyllenbrun.

Gjør klar pasjonsostekaken. Bland fløte, kremost og melis i en bolle og visp til en fast røre. Vend inn saften fra pasjonsfrukten og visp litt til. Hell ostekakeblandingen i en sprøytepose og la den stå i kjøleskap i 1 time.

Komponer desserten. Hell lemoncurden i en sprøytepose med liten tupp. Sprøyt ut ostekaken som topper i 6 glass og sprøyt curden som små topper rundt ostekaken. Strø over nøttecrumble og pynt med sitronmelisse.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.