Ingredienser
Lemoncurd
1 dl friskpresset sitronsaft
1 eggeplomme
1 egg
2 1/2 dl Dansukker Syltesukker
80 g smør
Nøttecrumble
1/2 dl mandler
1/2 dl hasselnøtter
50 g smør
1/4 dl kokos
2 ss Dansukker Sukker
1 ss Dansukker Lys Sirup
1 dl hvetemel
1 klype salt
Pasjonsostekake
2 dl kremfløte
200 g kremost
1 dl Dansukker Melis
2 ss saft fra pasjonsfrukt
Pynt
sitronmelisse
Instruktioner
Start med curden slik at den får stå og tykne. Press saften ut av sitronene og bland eggeplomme, egg, syltesukker og sitronsaft i en tykkbunnet kasserolle. La småkoke i 3 minutter eller til konsistensen begynner å tykne. Visp hele tiden.
Tilsett smøret litt etter litt mens du visper. Ta kasserollen av varmen og sil curden. Hell den over på et varmt og rent glass. Oppbevares i kjøleskapet.
Fortsett med nøttecrumble. Sett ovnen på 175 °C varmluft.
Hakk nøttene og bland alle ingrediensene til en smuldrete deig. Spre den utover et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter, til fargen er gyllenbrun.
Gjør klar pasjonsostekaken. Bland fløte, kremost og melis i en bolle og visp til en fast røre. Vend inn saften fra pasjonsfrukten og visp litt til. Hell ostekakeblandingen i en sprøytepose og la den stå i kjøleskap i 1 time.
Komponer desserten. Hell lemoncurden i en sprøytepose med liten tupp. Sprøyt ut ostekaken som topper i 6 glass og sprøyt curden som små topper rundt ostekaken. Strø over nøttecrumble og pynt med sitronmelisse.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.