Pasjonsostekake med lemoncurd og nøttecrumble

En herlig dessert på pasjonsostekake, lemoncurd og nøttecrumble. En dessert som er perfekt å forberede dagen før.

6 glass

PT55M

1 time + 2 timer i kjøleskap

Karakter (39 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Lemoncurd
1 dl friskpresset sitronsaft
1 eggeplomme
1 egg
2 1/2 dl Dansukker Syltesukker
80 g smør

Nøttecrumble
1/2 dl mandler
1/2 dl hasselnøtter
50 g smør
1/4 dl kokos
2 ss Dansukker Sukker
1 ss Dansukker Lys Sirup
1 dl hvetemel
1 klype salt

Pasjonsostekake
2 dl kremfløte
200 g kremost
1 dl Dansukker Melis
2 ss saft fra pasjonsfrukt

Pynt
sitronmelisse

 

Instruktioner

Start med curden slik at den får stå og tykne. Press saften ut av sitronene og bland eggeplomme, egg, syltesukker og sitronsaft i en tykkbunnet kasserolle. La småkoke i 3 minutter eller til konsistensen begynner å tykne. Visp hele tiden.

Tilsett smøret litt etter litt mens du visper. Ta kasserollen av varmen og sil curden. Hell den over på et varmt og rent glass. Oppbevares i kjøleskapet.

Fortsett med nøttecrumble. Sett ovnen på 175 °C varmluft.

Hakk nøttene og bland alle ingrediensene til en smuldrete deig. Spre den utover et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter, til fargen er gyllenbrun.

Gjør klar pasjonsostekaken. Bland fløte, kremost og melis i en bolle og visp til en fast røre. Vend inn saften fra pasjonsfrukten og visp litt til. Hell ostekakeblandingen i en sprøytepose og la den stå i kjøleskap i 1 time.

Komponer desserten. Hell lemoncurden i en sprøytepose med liten tupp. Sprøyt ut ostekaken som topper i 6 glass og sprøyt curden som små topper rundt ostekaken. Strø over nøttecrumble og pynt med sitronmelisse.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!