Ingredienser
Lemoncurd
1 dl friskpresset sitronsaft
1 eggeplomme
1 egg
2 1/2 dl Dansukker Syltesukker
80 g smør
Nøttecrumble
1/2 dl mandler
1/2 dl hasselnøtter
50 g smør
1/4 dl kokos
2 ss Dansukker Sukker
1 ss Dansukker Lys Sirup
1 dl hvetemel
1 klype salt
Pasjonsostekake
2 dl kremfløte
200 g kremost
1 dl Dansukker Melis
2 ss saft fra pasjonsfrukt
Pynt
sitronmelisse
Instruktioner
Start med curden slik at den får stå og tykne. Press saften ut av sitronene og bland eggeplomme, egg, syltesukker og sitronsaft i en tykkbunnet kasserolle. La småkoke i 3 minutter eller til konsistensen begynner å tykne. Visp hele tiden.
Tilsett smøret litt etter litt mens du visper. Ta kasserollen av varmen og sil curden. Hell den over på et varmt og rent glass. Oppbevares i kjøleskapet.
Fortsett med nøttecrumble. Sett ovnen på 175 °C varmluft.
Hakk nøttene og bland alle ingrediensene til en smuldrete deig. Spre den utover et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter, til fargen er gyllenbrun.
Gjør klar pasjonsostekaken. Bland fløte, kremost og melis i en bolle og visp til en fast røre. Vend inn saften fra pasjonsfrukten og visp litt til. Hell ostekakeblandingen i en sprøytepose og la den stå i kjøleskap i 1 time.
Komponer desserten. Hell lemoncurden i en sprøytepose med liten tupp. Sprøyt ut ostekaken som topper i 6 glass og sprøyt curden som små topper rundt ostekaken. Strø over nøttecrumble og pynt med sitronmelisse.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Bak med sommerens bær
Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Himmelske søte bringebær
De søte og vidunderlige bringebærene er perfekte til bakverk og desserter, og de er nesten like populære hos oss som jordbær. Bringebær finnes både som hagebær og i vill utgave. Bruk bringebærene til alt fra hjemmelagde paier til bringebærcurd.

Sommerdrinker
By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?