Ingredienser
50 g gjær for søte deiger
5 dl melk
1 dl rapsolje
1/2 g safran
1 ss malt anis
1/2 ts salt
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
Ca. 18 dl Manitoba Cream (hvetemel)
Pynt
Frø etter eget valg
Instruktioner
Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til ca. 37 °C, og hell over melken. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett olje, safran, anis, salt og sirup. Arbeid inn melet til deigen slipper bollen. La heve under klede i 30 minutter. Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i to deler som rulles avlange. Kutt i biter som igjen rulles avlange og deretter snurres sammen til boller. Pensle bollene med vann, og dypp dem i frø etter eget valg, gjerne blandede. Legg på brett med bakepapir. La heve i 30 minutter til. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i ca. 8 minutter.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Bak magisk julepynt
Pynt treet med søte fristelser til glede for både store og små.
Julegodteri
Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.
Julebakst
Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.
Julens småkaker
Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.
Juledrikker
Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.
Julens beste pakke
De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.