Ingredienser
50 g gjær for søte deiger
5 dl melk
1 dl rapsolje
1/2 g safran
1 ss malt anis
1/2 ts salt
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
Ca. 18 dl Manitoba Cream (hvetemel)
Pynt
Frø etter eget valg
Instruktioner
Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til ca. 37 °C, og hell over melken. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett olje, safran, anis, salt og sirup. Arbeid inn melet til deigen slipper bollen. La heve under klede i 30 minutter. Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i to deler som rulles avlange. Kutt i biter som igjen rulles avlange og deretter snurres sammen til boller. Pensle bollene med vann, og dypp dem i frø etter eget valg, gjerne blandede. Legg på brett med bakepapir. La heve i 30 minutter til. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i ca. 8 minutter.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Halloween
La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!