Frokostrundstykker

20 stykker

Karakter (11 st)

Ingredienser

5 dl vann
2 ss potetmel
50 g gjær
1 dl havrekli
3 ss Dansukker Mørk Sirup
1 ts salt
ca. 1 liter hvetemel
potetmel

Instruktioner

Bland vann og potetmel i en kjele, og kok opp. Sett det til siden for å avkjøles til 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle, og hell på den avkjølte deigvæsken. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett havrekli, sirup og salt. Arbeid inn mel til deigen slipper bollen. La den heve under bakeklede i 30 minutter. Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Form deigen til en rull som deles i 20 like store skiver. Dypp den ene siden av skiverne i potetmel, og legg dem på stekeplate med bakepapir. Melsiden skal være opp. La deigen heve i 30 minutter. Stek rundstykkerne midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist UTEN bakeklede.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.