Frossen sjokolademoussekake

ca. 8 porsjoner

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Mandelbunn
200 g skållede, skrelte, malte mandler
3 dl Dansukker Melis
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 ts vaniljesukker
3 egg

Mousse
200 g mørk sjokolade
3 dl kremfløte
2 eggeplommer
2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker

Saus
1/2 liter (250 g) bringebær
2-3 ss Dansukker Melis

Pynt
Dansukker Melis 

Instruktioner

Visp sammen mandler, melis, sirup, vaniljesukker og egg i en mikser. Hell deigen i en smurt og melet springform. Stek den i ovnen på nederste rille ved 175 °C i ca. 25 minutter. Bryt sjokoladen i mindre biter og ha dem i en bolle. Smelt sjokoladen over vannbad eller på svak effekt i mikrobølgeovn.

Pisk eggedosis av egg og muscovadorørsukker. Stivpisk kremfløten. Vend inn smeltet sjokolade i eggedosisen og deretter den piskede kremen. Løsne kaken fra formen og rengjør den. Legg kaken tilbake i formen. Hell moussen over kakebunnen, og dekk med plastfolie. Sett formen i fryseren i minst 3 timer. Mos bringebærene og smak dem til med melis. Server bringebærsaus til kaken. Sikt melis over ved servering.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.