Ingredienser
Mandelbunn
200 g skållede, skrelte, malte mandler
3 dl Dansukker Melis
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 ts vaniljesukker
3 egg
Mousse
200 g mørk sjokolade
3 dl kremfløte
2 eggeplommer
2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
Saus
1/2 liter (250 g) bringebær
2-3 ss Dansukker Melis
Pynt
Dansukker Melis
Instruktioner
Visp sammen mandler, melis, sirup, vaniljesukker og egg i en mikser. Hell deigen i en smurt og melet springform. Stek den i ovnen på nederste rille ved 175 °C i ca. 25 minutter. Bryt sjokoladen i mindre biter og ha dem i en bolle. Smelt sjokoladen over vannbad eller på svak effekt i mikrobølgeovn.
Pisk eggedosis av egg og muscovadorørsukker. Stivpisk kremfløten. Vend inn smeltet sjokolade i eggedosisen og deretter den piskede kremen. Løsne kaken fra formen og rengjør den. Legg kaken tilbake i formen. Hell moussen over kakebunnen, og dekk med plastfolie. Sett formen i fryseren i minst 3 timer. Mos bringebærene og smak dem til med melis. Server bringebærsaus til kaken. Sikt melis over ved servering.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Plommer i sesong
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommegaletten.

Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!