Ingredienser
1/2 dl rosiner
1/2 dl tørkede aprikoser
1 dl appelsinjuice
1 liter hvetemel (600 g)
1 pakke tørrgjær (helst rød)
1/2 dl Dansukker Sukker
150 g romtemperert smør eller margarin
1 1/2 dl vaniljeyoghurt
3 egg
Fyll
100 g smør eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
1 dl hakkede mandler, kan sløyfes
Pensling
1 egg
Pynt
Dansukker Perlesukker
Instruktioner
Legg aprikoser og rosiner i en bolle og hell på juicen. La det stå i 2 timer. Hakk frukten i små biter.
Bland hvetemel, gjær og sukker i en bolle. Tilsett smør/margarin, yoghurt, egg og den hakkede frukten og arbeid det sammen til en deig. Ta opp deigen på et melet bakebord og kjevl ut til en avlang leiv.
Rør sammen ingrediensene til fyllet og bre dette utover på leiven. Rull sammen og skjær rullen i skiver som legges i papirformer. Sett formene på stekeplater og la dem heve tildekket på et lunt sted i minst to timer.
Pensle dem med sammenvispet egg og strø på perlesukker. Stek dem i ovnen på midterste rille ved 250 °C i ca. 7 minutter. La dem avkjøle på rist under et klede.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri
Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Baking med sitron og appelsin
Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking.

Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager
Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?