Ingredienser
1/2 dl rosiner
1/2 dl tørkede aprikoser
1 dl appelsinjuice
1 liter hvetemel (600 g)
1 pakke tørrgjær (helst rød)
1/2 dl Dansukker Sukker
150 g romtemperert smør eller margarin
1 1/2 dl vaniljeyoghurt
3 egg
Fyll
100 g smør eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
1 dl hakkede mandler, kan sløyfes
Pensling
1 egg
Pynt
Dansukker Perlesukker
Instruktioner
Legg aprikoser og rosiner i en bolle og hell på juicen. La det stå i 2 timer. Hakk frukten i små biter.
Bland hvetemel, gjær og sukker i en bolle. Tilsett smør/margarin, yoghurt, egg og den hakkede frukten og arbeid det sammen til en deig. Ta opp deigen på et melet bakebord og kjevl ut til en avlang leiv.
Rør sammen ingrediensene til fyllet og bre dette utover på leiven. Rull sammen og skjær rullen i skiver som legges i papirformer. Sett formene på stekeplater og la dem heve tildekket på et lunt sted i minst to timer.
Pensle dem med sammenvispet egg og strø på perlesukker. Stek dem i ovnen på midterste rille ved 250 °C i ca. 7 minutter. La dem avkjøle på rist under et klede.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.