Fruktboller

ca. 35 stk.
Fruktboller
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 1/2 dl rosiner
  • 1/2 dl tørkede aprikoser
  • 1 dl appelsinjuice
  • 1 liter hvetemel (600 g)
  • 1 pakke tørrgjær (helst rød)
  • 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 150 g romtemperert smør eller margarin
  • 1 1/2 dl vaniljeyoghurt
  • 3 egg

Fyll

  • 100 g smør eller margarin
  • 1 1/2 dl Dansukker Melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl hakkede mandler, kan sløyfes

Pensling

  • 1 egg

Pynt

  • Dansukker Perlesukker

Legg aprikoser og rosiner i en bolle og hell på juicen. La det stå i 2 timer. Hakk frukten i små biter.

Bland hvetemel, gjær og sukker i en bolle. Tilsett smør/margarin, yoghurt, egg og den hakkede frukten og arbeid det sammen til en deig. Ta opp deigen på et melet bakebord og kjevl ut til en avlang leiv.

Rør sammen ingrediensene til fyllet og bre dette utover på leiven. Rull sammen og skjær rullen i skiver som legges i papirformer. Sett formene på stekeplater og la dem heve tildekket på et lunt sted i minst to timer.

Pensle dem med sammenvispet egg og strø på perlesukker. Stek dem i ovnen på midterste rille ved 250 °C i ca. 7 minutter. La dem avkjøle på rist under et klede.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker