Ingredienser
250 g (1/2 liter) frukt eller bær etter eget valg
4 dl vann
1 1/2 – 2 dl Dansukker Sukker eller Demerarasukker
3 ss potetmel
Til servering
melk eller fløte
Instruktioner
Skyll og rens bærene. Kok opp vann og sukker. Ha i bærene, og kok forsiktig i 2–5 minutter avhengig av bærenes konsistens. Stikkelsbær og moreller trenger lengre koketid enn bringebær og jordbær. Rør ut potetmelet i 1 dl vann før det røres ned i bærene. Ta kasserollen bort fra varmen. Avkjøl grøten under lokk. Serveres lunken eller kald med melk eller fløte.
Fruktgrøten kan tilsettes mandelmakroner eller knuste skorper for å gjøre den mektigere.
Bærene kan byttes ut med plommer, pærer, rabarbra eller epler i biter.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.