Ingredienser
250 g (4 dl) rosiner
10 tørkede fiken
10 tørkede aprikoser
1 1/2 dl konjakk eller appelsinjuice
250 g smør
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
4 egg
4 dl hvetemel
1 dl hele mandler
1 dl hele hasselnøtter
2 ts bakepulver
Smør og brødrasp til formen
Instruktioner
Skjær frukten i biter, bland med konjakk eller juice i en bolle. La dette trekke i 1 time.
Smør og strø en avlang 2-liters brødform. Sett ovnen på 175 °C.
Rør smør og brunt sukker luftig. Tilsett eggene, ett om gangen. Tilsett halvparten av melet, halvparten av fruktblandingen, og deretter resten av ingrediensene. Bland godt.
Hell opp i formen, og stek midt i ovnen i 1 ½ time. La kaken avkjøles i formen i 10 minutter før den hvelves.
Sikt over melis, og server fruktkaken i tynne skiver, gjerne med et glass sherry.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder.

Bakst med eple og pære
Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Sylting og safting
Det er både enkelt og godt å lage sitt eget syltetøy og sin egen saft. Sukkeret fremhever smaken på bærene og frukten du bruker, og sørger for at mesterverket ditt holder seg lenger.

Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker!

Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning.