Ingredienser
250 g (4 dl) rosiner
10 tørkede fiken
10 tørkede aprikoser
1 1/2 dl konjakk eller appelsinjuice
250 g smør
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
4 egg
4 dl hvetemel
1 dl hele mandler
1 dl hele hasselnøtter
2 ts bakepulver
Smør og brødrasp til formen
Instruktioner
Skjær frukten i biter, bland med konjakk eller juice i en bolle. La dette trekke i 1 time.
Smør og strø en avlang 2-liters brødform. Sett ovnen på 175 °C.
Rør smør og brunt sukker luftig. Tilsett eggene, ett om gangen. Tilsett halvparten av melet, halvparten av fruktblandingen, og deretter resten av ingrediensene. Bland godt.
Hell opp i formen, og stek midt i ovnen i 1 ½ time. La kaken avkjøles i formen i 10 minutter før den hvelves.
Sikt over melis, og server fruktkaken i tynne skiver, gjerne med et glass sherry.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri
Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Baking med sitron og appelsin
Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking.

Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager
Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?