Fruktsalat

4 porsjoner

Karakter (0 st)

Ingredienser

1 1/2 dl eplejuice
1 ss Lys Sirup
ev. 2 ss cointreau

1 grønt eple (uten kjerner)
1 pære (uten kjerner)
1 liten skrelt melon (uten kjerner)
200 g grønne druer,
halverte og uten kjerner
2 skrelte kiwier
sitronmelisse

Instruktioner

1. Bland juice, sirup og ev. likør i en skål.

2. Skjær eplet og pæren i tynne båter, og bland dem i laken. Skjær kiwien i halvmåneformede skiver og melonen i små biter. Bland frukten i laken sammen med druene.

3. Pynt med sitronmelisse.

Frukten kan byttes ut etter årstid og smak. Om sommeren kan det f.eks. passe bra med jordbær og bananer. Appelsin, druer og ananas harmonerer også godt med jordbær. Man kan også bruke bare melon og bringebær.

Om vinteren, når appelsinene er best, tar man utgangspunkt i dem. Prøv å blande appelsinene med dadler og hakkede valnøtter, eller bland appelsin, guava og druer. I stedet for likør kan man også bruke fruktkjøttet fra to pasjonsfrukter i laken. Bland sammen fruktene etter din egen fantasi.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.