Fryste bobler med bringebær og et hint av lakris

Fryste bobler med bringebær og et hint av lakris er perfekt når du vil diske opp med en litt mer eksklusiv dessert. Hva med å avslutte for eksempel nyttårsmiddagen med fryste bobler? Server gjerne i festlige glass.

10 glass

1 time + 8 timer i fryser

Karakter (30 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Sukkerlake
2 dl vann
3 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
4 dl bringebær (ca. 200 g)

Fryste bobler
1 flask musserende vin (gjerne alkoholfri)
2 dl kaldt vann

Pynt
sitronmelisse

Instruktioner

Begynn med sukkerlaken. Kok opp vann, muscovadosukker og bringebær i en kasserolle. La koke i ca. 3 minutter.

Hell sukkerlaken gjennom en finmasket sil. Press ut så mye saft fra bærene som mulig. La sukkerlaken stå i kjøleskap til den er helt kald.

Hell den musserende vinen over i en plastboks som rommer minst 2 liter, og tilsett 2 dl vann og sukkerlaken. Rør godt om. Settes i fryseren i minst 8 timer.

Ved servering tar du den musserende vinen ut av fryseren og skraper frem iskrystaller ved å lage riller med en gaffel i de fryste boblene. Samle opp iskrystallene med en isskje, og fordel dem i glassene.

Pynt med sitronmelisse.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.