Fryste bobler med bringebær og et hint av lakris

Fryste bobler med bringebær og et hint av lakris er perfekt når du vil diske opp med en litt mer eksklusiv dessert. Hva med å avslutte for eksempel nyttårsmiddagen med fryste bobler? Server gjerne i festlige glass.

10 glass

1 time + 8 timer i fryser

Karakter (1 st)

Ingredienser

Sukkerlake
2 dl vann
3 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
4 dl bringebær (ca. 200 g)

Fryste bobler
1 flask musserende vin (gjerne alkoholfri)
2 dl kaldt vann

Pynt
sitronmelisse

Instruktioner

Begynn med sukkerlaken. Kok opp vann, muscovadosukker og bringebær i en kasserolle. La koke i ca. 3 minutter.

Hell sukkerlaken gjennom en finmasket sil. Press ut så mye saft fra bærene som mulig. La sukkerlaken stå i kjøleskap til den er helt kald.

Hell den musserende vinen over i en plastboks som rommer minst 2 liter, og tilsett 2 dl vann og sukkerlaken. Rør godt om. Settes i fryseren i minst 8 timer.

Ved servering tar du den musserende vinen ut av fryseren og skraper frem iskrystaller ved å lage riller med en gaffel i de fryste boblene. Samle opp iskrystallene med en isskje, og fordel dem i glassene.

Pynt med sitronmelisse.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader?

Juledesserter

Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Julens beste oppskrifter

Tiden rundt jul er vel den koseligste tiden på året. Her finner du julens bakverk, godteri, pynt, drikker, mat og desserter.