Ingredienser
Kladdekake
100 g smør
1 1/2 dl mel
3 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
3/4 dl kakao
en klype salt
2 egg
Fudgeglasur
2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 ss Dansukker Glykosesirup
100 g smør
100 g mørk sjokolade
Pynt
flaksalt
Instruktioner
Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme. Kle en springform med ca. 18–20 cm diameter med bakepapir.
Smelt smøret. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Vend inn smør og egg i melblandingen. Hell røren i formen, og stek i ca. 20–23 minutter. La kaken få avkjøles før du heller over fudge.
Hakk sjokoladen. Bland mørk sirup, glukose og smør i en kasserolle. La småkoke i ca. 10–12 minutter (120 °C) til fudgen tykner. Rør om av og til. Ta kasserollen av varmen og rør inn sjokoladen.
Rør om i fudgen til den har fått en jevn konsistens, og la den deretter få avkjøle seg litt. Hell fugden over kaken. La stå i kjøleskap i minst 4 timer, gjerne over natten.
Dryss over litt flaksalt før servering.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.