Ingredienser
Kladdekake
100 g smør
1 1/2 dl mel
3 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
3/4 dl kakao
en klype salt
2 egg
Fudgeglasur
2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 ss Dansukker Glykosesirup
100 g smør
100 g mørk sjokolade
Pynt
flaksalt
Instruktioner
Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme. Kle en springform med ca. 18–20 cm diameter med bakepapir.
Smelt smøret. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Vend inn smør og egg i melblandingen. Hell røren i formen, og stek i ca. 20–23 minutter. La kaken få avkjøles før du heller over fudge.
Hakk sjokoladen. Bland mørk sirup, glukose og smør i en kasserolle. La småkoke i ca. 10–12 minutter (120 °C) til fudgen tykner. Rør om av og til. Ta kasserollen av varmen og rør inn sjokoladen.
Rør om i fudgen til den har fått en jevn konsistens, og la den deretter få avkjøle seg litt. Hell fugden over kaken. La stå i kjøleskap i minst 4 timer, gjerne over natten.
Dryss over litt flaksalt før servering.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Plommer i sesong
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommegaletten.

Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!