Fudgekake

Seig kladdekake toppet med silkemyk fudge. Dryss over litt flaksalt for å sette prikken over i-en.

10 porsjoner

40 minutter + 4 timer i kjøleskap

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Kladdekake
100 g smør
1 1/2 dl mel
3 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
3/4 dl kakao
en klype salt
2 egg

Fudgeglasur
2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 ss Dansukker Glykosesirup
100 g smør
100 g mørk sjokolade

Pynt
flaksalt

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme. Kle en springform med ca. 18–20 cm diameter med bakepapir.

Smelt smøret. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Vend inn smør og egg i melblandingen. Hell røren i formen, og stek i ca. 20–23 minutter. La kaken få avkjøles før du heller over fudge.

Hakk sjokoladen. Bland mørk sirup, glukose og smør i en kasserolle. La småkoke i ca. 10–12 minutter (120 °C) til fudgen tykner. Rør om av og til. Ta kasserollen av varmen og rør inn sjokoladen.
Rør om i fudgen til den har fått en jevn konsistens, og la den deretter få avkjøle seg litt. Hell fugden over kaken. La stå i kjøleskap i minst 4 timer, gjerne over natten. 

Dryss over litt flaksalt før servering.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.