Fylte grahamsformer

ca. 15 stk.
Som et alternativ til de tradisjonelle mandelhornene.
Fylte grahamsformer
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

Deig
100 g smør eller margarin
¾ dl Dansukker Melis
1 egg
½ g safran
1 ½ dl grahamsmel
ca. 2 dl hvetemel

Fyll
50 g smør eller margarin
2 dl Dansukker Melis
2 egg
100 g hakkede mandler
100 g rosiner
100 g tørkede aprikoser i terninger

Pynt
Dansukker Melis

Tilbehør
Lettpisket krem

Rør matfett og melis smidig. Tilsett egg og safran og vend det inn i røren. Arbeid først inn grahamsmelet og deretter hvetemelet til det er en smidig deig. La deigen hvile i kjøleskap i 1 time. Del deigen i 20 emner og trykk den ut i smurte former. Sett på plate og stek midt i ovnen ved 200 ° i ca. 10 minutter.

Rør matfett og melis mykt. Ha i eggene, ett om gangen. Tilsett mandler, rosiner og aprikoser.

Fordel fyllet i formene. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. La avkjøles litt før de hvelves ut av formene. Sikt over litt melis før servering. Serveres med lettpisket krem.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker