Gelégodteri - Oppskrifter

Gelégodteri

Ca. 15 stk. ca. 40 min + 1 døgn
Dette gelégodteriet laget av bær og syltesukker er et gelatinfritt godteri. Lag ditt eget godteri og hold styr på ingrediensene. Nyt platebasert godteri!
Gelégodteri
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 500 g frosne bær etter eget valg, frosne (200 g råsaft)
  • 2 dl Dansukker Syltesukker
  • 1/2 dl Dansukker Glykosesirup
  • 1 dl vann
  • Olje til formene
  • Dansukker Økologisk Sukker til å vende godteriet i

Legg bærene i en kasserolle og tin på svak varme. Bland bærene og sil gjennom en finmasket sil.

Mål opp bærsaften til 200 g og hell den i en ren kasserolle. Tilsett syltesukker, glykosesirup og vann. Kok på svak varme til massen er 120 °C.

Smør former av silikon, f.eks. is- eller godteriformer med olje og hell i massen. La stivne i romtemperatur i omtrent ett døgn.

Vend bitene i sukker, så klistrer de ikke så lett i hverandre. Oppbevares tørt i boks med lokk.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;