Gelégodteri

Dette gelégodteriet laget av bær og syltesukker er et gelatinfritt godteri. Lag ditt eget godteri og hold styr på ingrediensene. Nyt platebasert godteri!

Ca. 15 stk.

ca. 40 min + 1 døgn

Karakter (0 st)

Ingredienser

500 g frosne bær etter eget valg, frosne (200 g råsaft)
2 dl Dansukker Syltesukker
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
1 dl vann
Olje til formene
Dansukker Økologisk Sukker til å vende godteriet i

Instruktioner

Legg bærene i en kasserolle og tin på svak varme. Bland bærene og sil gjennom en finmasket sil.

Mål opp bærsaften til 200 g og hell den i en ren kasserolle. Tilsett syltesukker, glykosesirup og vann. Kok på svak varme til massen er 120 °C.

Smør former av silikon, f.eks. is- eller godteriformer med olje og hell i massen. La stivne i romtemperatur i omtrent ett døgn.

Vend bitene i sukker, så klistrer de ikke så lett i hverandre. Oppbevares tørt i boks med lokk.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.