Gelégodteri med sitronsmak

Geléen må stivne i noen timer eller stå over natten. Derfor er det supert å koke den opp torsdag eller fredag, la den stivne over natten og deretter dyppe i det finkornede sukkeret før servering i helgen. Gøy med hjemmelaget godteri til helgekosen!
- Oppskrift Thea Bolstad

Karakter (190 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

•    500 g sukker fra Dansukker
•    2 dl vann
•    60 g gelatinpulver
•    12 g sitronsyrepulver
•    4-5 dråper sitronessens
•    noen dråper gul konditorfarge
•    2 dl finkornet sukker fra Dansukker

Utstyr:
•    en cirka 26x22 cm form
•    en tykkbunnet kjele

Instruktioner

Rør sammen vanlig sukker og 1 dl vann i en tykkbunnet kjele. Kok opp til sukkeret er helt oppløst.

Kok opp 1 dl varmt vann og rør ut gelatinpulveret i dette til det er løst opp. Ha gelatinen i sukkerlaken og tilsett deretter sitronsyrepulveret og sitronessensen. Tilslutt ha i none dråper konditorfarge til du får den fargen du vil ha.

Hell i en form kledd med bakepapir og avkjøl i romtemperatur. La geléen deretter stå i kjøleskapet over natten.

Neste dag, skjær opp geléen i ruter med en stor kniv. Dekk deretter hver bit med finkornet sukker slik at de ikke er klissete på utsiden. Det er viktig at sukkeret er finkornet, ellers blir det veldig knasende å tygge godteriet.

Da er gelégoderiet med sitronsmak ferdig. Oppbevar på lufttett glass.

Tips!
Om du vil lage dette gelégodteriet med annen smak, erstatter du bare sitronessensen med annen essens f.eks. bringebær, blåbær, pære eller mango. I tillegg kan du da tilpasse konditorfargen etter smaken du velger, f.eks. rosa konditorfarge ved bringebærsmak :-)

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.