Gelégodteri med sitronsmak

Geléen må stivne i noen timer eller stå over natten. Derfor er det supert å koke den opp torsdag eller fredag, la den stivne over natten og deretter dyppe i det finkornede sukkeret før servering i helgen. Gøy med hjemmelaget godteri til helgekosen!
- Oppskrift Thea Bolstad

Karakter (85 stk)

Ingredienser

•    500 g sukker fra Dansukker
•    2 dl vann
•    60 g gelatinpulver
•    12 g sitronsyrepulver
•    4-5 dråper sitronessens
•    noen dråper gul konditorfarge
•    2 dl finkornet sukker fra Dansukker

Utstyr:
•    en cirka 26x22 cm form
•    en tykkbunnet kjele

Instruktioner

Rør sammen vanlig sukker og 1 dl vann i en tykkbunnet kjele. Kok opp til sukkeret er helt oppløst.

Kok opp 1 dl varmt vann og rør ut gelatinpulveret i dette til det er løst opp. Ha gelatinen i sukkerlaken og tilsett deretter sitronsyrepulveret og sitronessensen. Tilslutt ha i none dråper konditorfarge til du får den fargen du vil ha.

Hell i en form kledd med bakepapir og avkjøl i romtemperatur. La geléen deretter stå i kjøleskapet over natten.

Neste dag, skjær opp geléen i ruter med en stor kniv. Dekk deretter hver bit med finkornet sukker slik at de ikke er klissete på utsiden. Det er viktig at sukkeret er finkornet, ellers blir det veldig knasende å tygge godteriet.

Da er gelégoderiet med sitronsmak ferdig. Oppbevar på lufttett glass.

Tips!
Om du vil lage dette gelégodteriet med annen smak, erstatter du bare sitronessensen med annen essens f.eks. bringebær, blåbær, pære eller mango. I tillegg kan du da tilpasse konditorfargen etter smaken du velger, f.eks. rosa konditorfarge ved bringebærsmak :-)

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.