Gelégodteri med sitronsmak

Geléen må stivne i noen timer eller stå over natten. Derfor er det supert å koke den opp torsdag eller fredag, la den stivne over natten og deretter dyppe i det finkornede sukkeret før servering i helgen. Gøy med hjemmelaget godteri til helgekosen!
- Oppskrift Thea Bolstad

Karakter (178 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

•    500 g sukker fra Dansukker
•    2 dl vann
•    60 g gelatinpulver
•    12 g sitronsyrepulver
•    4-5 dråper sitronessens
•    noen dråper gul konditorfarge
•    2 dl finkornet sukker fra Dansukker

Utstyr:
•    en cirka 26x22 cm form
•    en tykkbunnet kjele

Instruktioner

Rør sammen vanlig sukker og 1 dl vann i en tykkbunnet kjele. Kok opp til sukkeret er helt oppløst.

Kok opp 1 dl varmt vann og rør ut gelatinpulveret i dette til det er løst opp. Ha gelatinen i sukkerlaken og tilsett deretter sitronsyrepulveret og sitronessensen. Tilslutt ha i none dråper konditorfarge til du får den fargen du vil ha.

Hell i en form kledd med bakepapir og avkjøl i romtemperatur. La geléen deretter stå i kjøleskapet over natten.

Neste dag, skjær opp geléen i ruter med en stor kniv. Dekk deretter hver bit med finkornet sukker slik at de ikke er klissete på utsiden. Det er viktig at sukkeret er finkornet, ellers blir det veldig knasende å tygge godteriet.

Da er gelégoderiet med sitronsmak ferdig. Oppbevar på lufttett glass.

Tips!
Om du vil lage dette gelégodteriet med annen smak, erstatter du bare sitronessensen med annen essens f.eks. bringebær, blåbær, pære eller mango. I tillegg kan du da tilpasse konditorfargen etter smaken du velger, f.eks. rosa konditorfarge ved bringebærsmak :-)

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Hylleblomstsaft

Svarthyllen er fantastisk!

Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Jordbærkake

Herlige jordbærtider

Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

Fløteis på pinne

Lag din egen is

Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?