Glace au four med pistasj- og pasjonsis

Glace au four er en fransk dessert med en festlig kombinasjon av is, kakebunn og marengs. Vår versjon av glace au four inneholder pistasj- og pasjonsis samt klissekakebunn.

8 stk.

1,5 time + 5 timer i fryser

Karakter (8 stk)

Ingredienser

Pistasj- og pasjonsis
8 eggeplommer
2 dl Dansukker Sukker
4 dl melk
3 dl kremfløte
2 dl Dansukker Glykosesirup

Smakstilsetning
100 g pistasjnøtter uten skall
5 pasjonsfrukter med kjerner

Kladdkakebunn
50 g smør
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 egg
1/2 dl hvetemel
2 ss kakao
2 klyper salt

Marengs
3 eggehviter
1 dl Dansukker Finkornet Sukker
noen dråper sitronsaft

Instruktioner

Begynn med isen. Visp eggeplommer og sukker luftig. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp eggeblandingen ned i melkeblandingen.

Sil gjennom en finmasket sil og hell like mye masse i to boller. Tilsett blandede pistasjnøtter i den ene bollen og pasjonsfruktmassen i den andre.

Kjør blandingene i en ismaskin, én om gangen, eller dekk skålene med plastfolie, ca. 1,5 liter og sett i fryseren i ca. 5 timer. Rør av og til.

Sett ovnen på 175 °C og lag kladdkaken.

Smelt smøret i en gryte, og ha deretter i de andre ingrediensene. Bland godt.

Hell røren i en smurt springform, ca. 18 cm. Stek midt i ovnen i 7–8 minutter. Avkjøl på rist.

Før servering. Sett ovnen på 250 °C, grill. Ta ut isen og legg kaken på en fin ildfast form. Visp eggehviter og halvparten av sukkeret i en bolle noen minutter. Tilsett resten av sukkeret og sitronen. Pisk til et fast skum.

Legg pasjonsisen midt på kaken og dekk med pistasjisen. Stryk på marengsen og sett i ovnen ca. 2–4 min., til marengsen har fått farge. Server.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bars med sjokoladetrekk

Vinterutflukter

Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Krabbelurer

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!