Gløggpaier

Gløggpaier

ca. 20 stk.
Gløggpaier
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

150 g smør eller margarin
4 dl hvetemel
1 krm salt
1 ½ dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
3 krm malt kardemomme
2 eggeplommer

Fyll
4 egg
2 dl crème fraîche
2 dl gløgg
2 ts vaniljesukker
4 ss Dansukker Lys Sirup
2 dl rosiner
1 dl hakkede valnøtter

Pynt
Dansukker Melis

Ha de tørre ingrediensene i en bolle, og tilsett matfettet kuttet i terninger. Finfordel matfettet i melblandingen til det blir en smulet masse. Tilsett eggeplommene, og arbeid raskt sammen til en deig. Dekk til deigen, og la den hvile i kjøleskap i ca. 1 time. Trykk ut deigen i små aluminiumsformer. Ha eggene i en bolle og visp dem lett sammen. Tilsett de andre ingrediensene og bland godt. Fordel fyllet i formene. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Sikt over litt melis før servering.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;