Gløggpaier

ca. 20 stk.

Karakter (1 stk)

Ingredienser

150 g smør eller margarin
4 dl hvetemel
1 krm salt
1 ½ dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
3 krm malt kardemomme
2 eggeplommer

Fyll
4 egg
2 dl crème fraîche
2 dl gløgg
2 ts vaniljesukker
4 ss Dansukker Lys Sirup
2 dl rosiner
1 dl hakkede valnøtter

Pynt
Dansukker Melis

Instruktioner

Ha de tørre ingrediensene i en bolle, og tilsett matfettet kuttet i terninger. Finfordel matfettet i melblandingen til det blir en smulet masse. Tilsett eggeplommene, og arbeid raskt sammen til en deig. Dekk til deigen, og la den hvile i kjøleskap i ca. 1 time. Trykk ut deigen i små aluminiumsformer. Ha eggene i en bolle og visp dem lett sammen. Tilsett de andre ingrediensene og bland godt. Fordel fyllet i formene. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Sikt over litt melis før servering.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.