Glutenfri aprikospai - Oppskrifter

Glutenfri aprikospai

ca. 8 porsjoner
Glutenfri aprikospai
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

Paideig
150 g revne kokte poteter
2 dl maisstivelse
1 dl hirseflak
1 dl Dansukker Demerarasukker
3/4 dl flytende margarin

Fyll
2 egg
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl potetmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl matyoghurt (naturell)
300 g ferske eller hermetiske aprikoser

Tilbehør
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker

1 ss Dansukker Melis

Bland ingrediensene til deigen. Trykk deigen ut i en smurt paiform, ca. 25 cm i diameter. Skill eggene, og ha plommer og hviter i to ulike boller. Visp plommene sammen med sukkeret. Tilsett potetmel, bakepulver, vaniljesukker og yoghurt. Visp hvitene stive, og vend dem ned i eggeplommerøren. Hell røren over i formen. Trykk de kjernefrie aprikosene ned i røren. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 35 minutter. Visp kremfløten med vaniljesukkeret og melisen, og sett i kjøleskapet. Server paien lunken med vispet krem.

Aprikosene kan byttes ut med annen frukt eller bær.

Tips: Hirseflak fås i helsekostbutikker

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;