Glutenfri aprikospai

ca. 8 porsjoner

Karakter (1 stk)

Ingredienser

Paideig
150 g revne kokte poteter
2 dl maisstivelse
1 dl hirseflak
1 dl Dansukker Demerarasukker
3/4 dl flytende margarin

Fyll
2 egg
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl potetmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl matyoghurt (naturell)
300 g ferske eller hermetiske aprikoser

Tilbehør
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker

1 ss Dansukker Melis

Instruktioner

Bland ingrediensene til deigen. Trykk deigen ut i en smurt paiform, ca. 25 cm i diameter. Skill eggene, og ha plommer og hviter i to ulike boller. Visp plommene sammen med sukkeret. Tilsett potetmel, bakepulver, vaniljesukker og yoghurt. Visp hvitene stive, og vend dem ned i eggeplommerøren. Hell røren over i formen. Trykk de kjernefrie aprikosene ned i røren. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 35 minutter. Visp kremfløten med vaniljesukkeret og melisen, og sett i kjøleskapet. Server paien lunken med vispet krem.

Aprikosene kan byttes ut med annen frukt eller bær.

Tips: Hirseflak fås i helsekostbutikker

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader?

Juledesserter

Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Julens beste oppskrifter

Tiden rundt jul er vel den koseligste tiden på året. Her finner du julens bakverk, godteri, pynt, drikker, mat og desserter.