Glutenfri eplekake

6–8 pers.

Karakter (40 st)

Ingredienser

Til formen
Smør eller margarin
1 ss Dansukker Demerarasukker
2 ss kokosflak

Røre
1 dl potetmel
2 dl mandelmel
2 dl Dansukker Melis
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl kokosflak
150 g smør eller margarin, romtemperert
2 egg
1 dl vaniljeyoghurt

Fyll
2 epler
1/2 ts kanel

Instruktioner

Smør en rund form med avtakbar kant, ca. 23 cm i diameter. Strø formen med demerarasukker og kokos. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Ha klatter med matfett i og rør til det er små smuler. Tilsett eggene og yoghurten og arbeid sammen til en røre. Hell røren over i formen. Skrell og ta kjernehuset ut av eplene. Skjær dem i tynne båter som stikkes ned i kaken og pynt med kanel. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 45 minutter. Avkjøles i formen noen minutter. Server kaken, gjerne lun med vaniljesaus, vaniljeis eller vaniljekesam.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.