Glutenfri smuldrepai med rabarbra - Oppskrifter

Glutenfri smuldrepai med rabarbra

ca. 8 små
Glutenfri smuldrepai med rabarbra
Stemmer: (9stemmer)

Ingredienser

  • 1 1/2 dl maisstivelse
  • 1/2 dl bokhveteflak
  • 1/2 dl hirseflak
  • 1 dl Dansukker Demerarasukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 g hakkede hasselnøtter
  • 100 g smør eller margarin

  • 500 g rabarbra i biter
  • 1 dl Dansukker Lys Sirup
  • 2 ss potetmel

Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett matfettet i små biter, og bland sammen til en smulete masse. Bland rabarbra og sirup i en kasserolle, og la rabarbraen småkoke til den mykner litt. Rør inn potetmelet. Hell rabarbraen i en smurt form. Strø på smuledeigen. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.

Rabarbraen kan byttes ut med annen type frukt eller bær.
Tips: Hirseflak og bokhveteflak fås i helsekostbutikker

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;