Glutenfrie tynne pepperkaker

Glutenfrie tynne pepperkaker

Ca. 120 stk. 1 time, 20 min.
Bak noe som alle kan spise til jul. Våre glutenfrie, tynne pepperkaker inneholder både glutenfritt mel og potetmel, og passer til ethvert juleselskap.
Glutenfrie tynne pepperkaker
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 2 dl mandler
  • 200 g smør
  • 1 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
  • 1 dl Dansukker Lys Sirup på flaske
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts malt ingefær
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts bikarbonat
  • 2 dl potetmel
  • 3 1/2 dl glutenfritt mel, fin miks

Pynt

  • 75 g mørk sjokolade

Skåld mandlene og finhakk dem.

Rør sammen smør, muscovadorørsukker og sirup. Rør i krydder og mandler.

Bland bikarbonat, potetmel og glutenfritt mel i en skål, og rør dette inn i deigen.

Sett deigen i kjøleskap ca. 20 min. Ta den ut og legg den på et bakebord med litt potetmel under. Del deigen i to deler som du ruller ut til to stenger. Pakk inn i plastfolie og legg i fryser ca. 30 min.

Sett ovnen på 175 °C.

Skjær rullene i svært tynne skiver og legg på plater. Stek i nederste del av ovnen ca. 10–12 minutter, avhengig av hvor tynne skivene er. Avkjøl.

Smelt sjokolade og spre over kakene.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;