Ingredienser
2 dl mandler
200 g smør
1 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 dl Dansukker Lys Sirup på flaske
2 ts malt kanel
2 ts malt ingefær
1 ts malt kardemomme
1 ts malt nellik
1 ts bikarbonat
2 dl potetmel
3 1/2 dl glutenfritt mel, fin miks
Pynt
75 g mørk sjokolade
Instruktioner
Skåld mandlene og finhakk dem.
Rør sammen smør, muscovadorørsukker og sirup. Rør i krydder og mandler.
Bland bikarbonat, potetmel og glutenfritt mel i en skål, og rør dette inn i deigen.
Sett deigen i kjøleskap ca. 20 min. Ta den ut og legg den på et bakebord med litt potetmel under. Del deigen i to deler som du ruller ut til to stenger. Pakk inn i plastfolie og legg i fryser ca. 30 min.
Sett ovnen på 175 °C.
Skjær rullene i svært tynne skiver og legg på plater. Stek i nederste del av ovnen ca. 10–12 minutter, avhengig av hvor tynne skivene er. Avkjøl.
Smelt sjokolade og spre over kakene.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.