God morgen-brød

10 stk

Karakter (48 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

12 g gjær
2 1/2 dl kaldt vann
1 ss olje
1 ts salt
1 ss Dansukker Mørk Sirup
6 dl hvetemel
1 ts brødkrydder

Pensling
Vann
Sesam- eller valmuefrø

Instruktioner

Smuldre gjæren i en skål. Tilsett vannet og rør til gjæren er oppløst. Tilsett hvetekli, olje, salt, evt. krydder og sirup. Arbeid inn melet, litt om gangen, til deigen slipper bollen. Legg deigen på melet bakebord og arbeid den smidig. Del deigen i 10 like store emner som formes til boller. Legg bollene på plate med bakepapir, og dekk til med plastfolie eller et håndkle. Sett i kjøleskap over natten. Ta bollene ut av kjøleskapet og sett ovnen på 250 °C. Pensle bollene med vann og strø på frø. Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist. Smaker best lunkne.

Tips
Deigen til godmorgen-bollene kan også kjevles flat, slik at man kan trykke ut bollefigurer ved hjelp av desilitermål eller sandkakeformer.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.