God morgen-brød

10 stk

Karakter (12 stk)

Ingredienser

12 g gjær
2 1/2 dl kaldt vann
1 ss olje
1 ts salt
1 ss Dansukker Mørk Sirup
6 dl hvetemel
1 ts brødkrydder

Pensling
Vann
Sesam- eller valmuefrø

Instruktioner

Smuldre gjæren i en skål. Tilsett vannet og rør til gjæren er oppløst. Tilsett hvetekli, olje, salt, evt. krydder og sirup. Arbeid inn melet, litt om gangen, til deigen slipper bollen. Legg deigen på melet bakebord og arbeid den smidig. Del deigen i 10 like store emner som formes til boller. Legg bollene på plate med bakepapir, og dekk til med plastfolie eller et håndkle. Sett i kjøleskap over natten. Ta bollene ut av kjøleskapet og sett ovnen på 250 °C. Pensle bollene med vann og strø på frø. Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist. Smaker best lunkne.

Tips
Deigen til godmorgen-bollene kan også kjevles flat, slik at man kan trykke ut bollefigurer ved hjelp av desilitermål eller sandkakeformer.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Syltede sommergrønnsaker

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Plommepai

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.