Granola

ca 1 liter 40 minutter
Gi frokosten et løft med hjemmelaget granola i stedet for kjøpe-müsli. Denne granolaen med mandler, hasselnøtter, gresskarfrø, solsikkekjerner og rugflak sikrer deg en knallstart på dagen.
Granola
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 1/2 dl mandler
  • 1/2 dl hasselnøtter
  • 1 1/2 dl solsikkefrø
  • 5 dl havregryn
  • 3 dl rugflak
  • 1 1/2 dl gresskarfrø
  • 1 dl hele linfrø
  • 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
  • 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
  • 1 dl rapsolje
  • 1 1/2 dl vann
  • 1 dl kokosflarn

Sett ovnen på 180 °C.

Kjør mandler, hasselnøtter og solsikkefrø i en mikser i noen sekunder. Hell deretter alle de tørre ingrediensene (bortsett fra kokosflarnene, som tilsettes senere) på en plate. Tilsett sirup, olje og vann. Rør godt om.

Stek i nedre del av ovnen i ca. 20 minutter. Rør om minst 3 ganger i løpet av steketiden.

Ta granolaen ut av ovnen, og la den avkjøles. Tilsett kokosflarnene og rør om. Oppbevares i en glasskrukke med lokk.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker