Grillet bærpai

Lag enkelt dine egne gode bærpaier på grillen i sommer. Legg litt bær i folie, bland en rask smuldrepai som du smuldrer over, grill og server med kaldrørt vaniljekrem.

6 paier

ca. 50 minutter

Karakter (2 stk)

Ingredienser

Smuldrepai
100 g smør, romtemperert
1/2 dl Dansukker ØKO Sukker
2 ss Dansukker Lys Sirup
2 dl havregryn
1 dl hvetemel
1 klype salt
400 g bær

Kaldrørt vaniljekrem
2 eggeplommer
1/2 dl Dansukker ØKO Sukker
1 ss Dansukker Lys Sirup
1 ts vaniljesukker
2 dl kremfløte

Instruktioner

Bland sammen alle ingrediensene til smuldrepaien. Fordel bærene i doble folieknytter og strø over smuldrepai. Ikke lukk folieknyttene helt.

Grill bærpaiene på grillen i ca. 10–15 minutter, gjerne på høy temperatur og under lokk. Paiene kan også fylles i små ovnsformer og stekes i ovn på 200 °C varmluft i ca. 15–17 minutter.

Lag din egen raske vaniljekrem. Visp eggeplommer, sukker, sirup og vaniljesukker luftig. Pisk fløten i en annen bolle og vend den inn.

Server paiene med vaniljekrem.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.