Grillet bærpai

Lag enkelt dine egne gode bærpaier på grillen i sommer. Legg litt bær i folie, bland en rask smuldrepai som du smuldrer over, grill og server med kaldrørt vaniljekrem.

6 paier

PT55M

ca. 50 minutter

Karakter (2 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Smuldrepai
100 g smør, romtemperert
1/2 dl Dansukker ØKO Sukker
2 ss Dansukker Lys Sirup
2 dl havregryn
1 dl hvetemel
1 klype salt
400 g bær

Kaldrørt vaniljekrem
2 eggeplommer
1/2 dl Dansukker ØKO Sukker
1 ss Dansukker Lys Sirup
1 ts vaniljesukker
2 dl kremfløte

Instruktioner

Bland sammen alle ingrediensene til smuldrepaien. Fordel bærene i doble folieknytter og strø over smuldrepai. Ikke lukk folieknyttene helt.

Grill bærpaiene på grillen i ca. 10–15 minutter, gjerne på høy temperatur og under lokk. Paiene kan også fylles i små ovnsformer og stekes i ovn på 200 °C varmluft i ca. 15–17 minutter.

Lag din egen raske vaniljekrem. Visp eggeplommer, sukker, sirup og vaniljesukker luftig. Pisk fløten i en annen bolle og vend den inn.

Server paiene med vaniljekrem.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.