Grillet rabarbra med kakesmuler og iskrem

Grillet rabarbra med kakesmuler – serveres best nygrillet, med en iskremkule. Kos deg med grilling og rabarbradessert i sommer.

4 porsjoner

ca. 40 minutter

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Grillet rabarbra
500 g rabarbra
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl vann

Kakesmuler
7 stk. Digestive-kjeks
30 g smør, romtemperert
1 1/2 ts kardemomme
1 ss Dansukker Lys Sirup

Tilbehør
Iskrem

Instruktioner

Skyll rabarbraen og skjær av bladene. Del stilkene og legg dem i en dyp tallerken.

Bland sirup og vann, hell det over rabarbraen og rull rundt rabarbraen i sirupen.

Bland ingrediensene til kakesmulen og sett til sides.

Legg rabarbraen i dobbel folie og hell over litt av sirupblandingen. Strø over kakesmulene og brett foliepapiret litt inn. Grill i ca. 10 minutter, til rabarbraen har blitt mør. Server med iskrem.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.