Grillet sukkerbrød

Grillet sukkerbrød med bær og herlig hylleblomstkrem. Kos deg med grilling i sommer og gi også sukkerbrødrestene dine en omgang på grillen. En enkel, men luksuriøs dessert.

6 porsjoner

PT40M

ca. 40 minutter

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Grillet sukkerbrød
rester av et sukkerbrød
500 g bær etter eget valg
150 g hvit sjokolade
litt Dansukker Demerarasukker

Rårørt hylleblomstkrem
2 eggeplommer
1/2 dl Dansukker ØKO Sukker
1 ts vaniljesukker
1 ss konsentrert hylleblomstsaft
2 dl kremfløte

Instruktioner

Bruk restene av et sukkerbrød. Del sukkerbrødet i mindre biter som du legger i en støpejernspanne sammen med bær og grovhakket hvit sjokolade. Strø over litt rørsukker. Sett støpejernspannen på den varme grillen og rør rundt fra tid til annen.

La kaken, sjokoladen og bærene bli varme, og server deretter med hjemmelaget hylleblomstkrem.

Lag hylleblomstkremen slik: Visp eggeplommer, sukker og vaniljesukker luftig. Rør inn hylleblomstsaften. Pisk fløten i en annen bolle og vend den inn.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.