Grønne bagetter

6 stk.

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Deig
6 dl fingervarmt vann
2 ss olje
50 g gjær
2 ss Dansukker Sukker
2 ts salt
ca. 13 dl (ca. 800 g) hvetemel

Fyll
100 g mykt smør
1 dl hakket persille
1 dl hakket purre
2 ts tørket eller 3 kvister friskhakket estragon

Instruktioner

Hell det fingervarme vannet i en bolle, og bland det med oljen. Løs opp gjæren i vannet.

Tilsett sukker, salt og mel litt etter litt. Elt deigen til den er smidig. La den heve i 40 min.

Ta deigen opp, strø mel på bordet, og elt deigen blank og smidig.

Del deigen i 6 like store deler. Kjevle deigen ut til avlange deigplater (ca. 30 cm).

Rør sammen alle ingrediensene til fyllet. Spre 1/6 av fyllet ut på hver deigplate.

Rull deigen sammen, og legg rullene på 2 plater med bakepapir. La rullene heve i ½ time. Sett stekeovnen på 250 °C. Stek hver plate i 15 min., til bagettene har fått en gyllen farge.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking.

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. 

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager

Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?