Grove rundstykker med rug

50 stykker

Karakter (0 stk)

Ingredienser

1 l lunkent vann
100 g gjær
4 dl havrekli
2 dl speltflak eller hvetekli (krusakli)
4 dl sammalt rug, grov
1 dl linfrø
75 g flytende margarin
1 ts salt
3/4–1 dl Dansukker Mørk Sirup
1 ss anis, fennikel eller karve, kan sløyfes
ca. 18 dl siktet rugmel

Instruktioner

Smuldre gjæren i en bolle og hell på vannet. Rør til gjæren er oppløst.
Blande i havrekli, speltflak, rugmel, linfrø, margarin, salt, sirup og krydder. Tilsett melet, litt om gangen, til deigen slipper bollen. La den heve under klede i 45 minutter.
Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den blank smidig. Del deigen i 2 like store emner, og form til ruller. Skjær hver rull i 25 biter, og trill rundstykker. La dem etterheve i 30 minutter. Sett ovnen på 225 °C.
Stekes midt i ovnen i ca. 12 minutter til rundstykkene har fått en gyllenbrun farge. Avkjøl på rist under klede.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking.

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. 

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager

Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?