Grove rundstykker med rug

50 stykker

Karakter (10 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

1 l lunkent vann
100 g gjær
4 dl havrekli
2 dl speltflak eller hvetekli (krusakli)
4 dl sammalt rug, grov
1 dl linfrø
75 g flytende margarin
1 ts salt
3/4–1 dl Dansukker Mørk Sirup
1 ss anis, fennikel eller karve, kan sløyfes
ca. 18 dl siktet rugmel

Instruktioner

Smuldre gjæren i en bolle og hell på vannet. Rør til gjæren er oppløst.
Blande i havrekli, speltflak, rugmel, linfrø, margarin, salt, sirup og krydder. Tilsett melet, litt om gangen, til deigen slipper bollen. La den heve under klede i 45 minutter.
Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den blank smidig. Del deigen i 2 like store emner, og form til ruller. Skjær hver rull i 25 biter, og trill rundstykker. La dem etterheve i 30 minutter. Sett ovnen på 225 °C.
Stekes midt i ovnen i ca. 12 minutter til rundstykkene har fått en gyllenbrun farge. Avkjøl på rist under klede.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Tyttebærdrikk

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!