Bringebærmarmelade
500 g bringebær
250 g Dansukker Syltesukker (ca 3 dl)
2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 ts vaniljesukker
2 stjerneanis
1 timianstilk
Tindved, ingefær og mørk muscovado
225 g tindved
2 ts revet ingefær
2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 ts vaniljesukker
100 g Dansukker Syltesukker
Rabarbra, vanilje, timutpepper
500 g rabarbra
250 g Dansukker Syltesukker (ca. 3 dl)
1 vaniljestang
1 ts vaniljesukker
2 dl vann
noen korn knust timutpepper (kan erstattes med Sichuan- eller rosépepper)
Jordbær- og kakaonibs
500 g jordbær
250 g Dansukker Syltesukker
2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 ss kakaonibs (kan erstattes med 50 g hakket mørk sjokolade)
Krydrede plommer
500 g plommer uten kjerne
2 dl Dansukker Syltesukker
2 kanelstenger
1 ts malt kardemomme
1 sitron med skall og saft
Pærer og vanilje
500 g skrelte pærer i biter
2 dl Dansukker Syltesukker
1 vaniljestang
2 ts vaniljesukker
Skyll og rens bærene eller frukten.
Bland bærene (store bær deles opp) eller frukten og syltesukkeret i en gryte. Du kan også tilsette krydder, urter og andre smaker. Kok i 3–10 minutter, avhengig av typen bær eller frukt.
Skum godt av, og hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.
Oppskriften er utarbeidet av